Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Δεν σταματά την κλιματική υστερία η Ευρωπαϊκή Ένωση – Τι “μαγειρεύουν”

Εν όψει της έναρξης της Διάσκεψης COP27 του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλα τα μέρη να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5°C και να σεβαστούν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Στη Διάσκεψη COP27 του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που αρχίζει το Σαββατοκύριακο στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, η Κομισιόν θα καλέσει όλα τα μέρη να λάβουν επείγουσα δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού και του Συμφώνου της Γλασκώβης για το Κλίμα που εγκρίθηκε πέρυσι στη Διάσκεψη COP26.

Στις 7-8 Νοεμβρίου, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Ηγετών που εγκαινιάζει επίσημα το COP27. Από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς θα ηγηθεί της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ. Οι Επίτροποι για την Ενέργεια Κάντρι Σίμσον, για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Βιρτζίνιους Σινκεβίτσιους και για τη Γεωργία Γιάνους Γουεζεκόφσκι θα συμμετάσχουν επίσης σε εκδηλώσεις στο COP27.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ηγετών για την Επένδυση στο Μέλλον της Ενέργειας τη δεύτερη ημέρα. Θα παραδώσει την κοινή δήλωση της ΕΕ σε σύνοδο ολομέλειας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα λάβει επίσης μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεων και θα υπογράψει διμερείς διακηρύξεις με αρκετούς εταίρους, με ιδιαίτερη έμφαση στις δασικές και κλιματικές συμπράξεις και στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Στο COP27, η διαπραγματευτική ομάδα της Επιτροπής θα πιέσει για την εφαρμογή των υφιστάμενων δεσμεύσεων για μετάβαση από τα φιλόδοξα λόγια σε συγκεκριμένες ενέργειες. Όσον αφορά την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να επιτύχει σαφή πρόοδο προς τον Παγκόσμιο Στόχο για την Προσαρμογή (GGA).

Όσον αφορά το ζήτημα των απωλειών και των ζημιών, η ΕΕ θα αναζητήσει αποτελεσματικές λύσεις για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των ευάλωτων χωρών σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διάσκεψης, η Επιτροπή θα φιλοξενήσει περισσότερες από 125 παράλληλες εκδηλώσεις στο περίπτερο της ΕΕ στο Σαρμ Ελ Σέιχ και διαδικτυακά. Αυτές οι εκδηλώσεις θα ασχοληθούν με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το κλίμα, όπως η προστασία της βιοποικιλότητας και η αποκατάσταση της φύσης, η ενεργειακή ασφάλεια και η πράσινη μετάβαση, η βιώσιμη χρηματοδότηση, η ασφάλεια των τροφίμων και του νερού και η έρευνα και η καινοτομία.

 

 

Η άλλη όψη για την κλιματική αλλαγή

Επιστήμονες, που έχουν αποκλειστεί και συκοφαντηθεί, αμφισβητούν το κυρίαρχο αφήγημα για την κλιματική αλλαγή. Καλή ώρα και μεταξύ αυτών των επιστημόνων, είναι ο εφευρέτης των PCR, Kary Mullis.

Έχει εκφράσει επίσης τη διαφωνία του με την επιστημονική κοινότητα για την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο, την καταστροφή του όζοντος, τα στοιχεία ότι ο HIV προκαλεί AIDS κ.o.κ.

Με την συζήτηση να περικυκλώνει το θέμα κυβέρνησης, ελέγχου και επιστήμης, ο επιστήμονας, Κάρυ Μούλλης, εξηγεί στα παρακάτω βίντεο, πως οι κυβερνήσεις, πριν και μετά τον Β’ΠΠ, κατάφερναν να πρωτοστατούν, εκμεταλλευόμενες στο μέγιστο τους επιστήμονες.

Οι επιστήμονες σήμερα δεν είναι οι ίδιοι που “βρίσκεις σε κάτι εργαστήρια με δοκιμαστικούς σωλήνες να πειραματίζονται με βατράχους”, αλλά, όπως αναφέρει, “είναι σε μεγάλες επιχειρήσεις” όπου εκεί είναι το χρήμα και για να απολαμβάνουν προνόμια από τις κυβερνήσεις. Επιπλέον σημείωσε, πως οι επιστήμονες μπορούν και λένε με μεγάλη άνεση ψέματα για να εξαπατήσουν το κοινό για τα χρήματα, δίνοντας το παράδειγμα της κλιματικής αλλαγής.

Παλαιότερα, συνεχίζει ο επιστήμονας, οι υπηρεσίες πρόγνωσης καιρού ήταν μακριά από τις πόλεις, συνήθως κοντά από τα αεροδρόμια, αλλά ύστερα εγκαταστάθηκαν πόλεις και έγιναν ασφαλτοστρώσεις με αποτέλεσμα το έδαφος να γίνεται πιο θερμό και οι ειδικοί συνεπώς των μετεωρολογικών υπηρεσιών να διεξάγουν λάθος συμπεράσματα, ακόμα και οι μεγάλες πόλεις διατηρούν μεγάλες θερμοκρασίες τη νύχτα.

Ένας σουηδός επιστήμονας τον είχε προσεγγίσει μια μέρα, ισχυριζόμενος ότι η θερμοκρασία της γης θα αυξανόταν, αν το CO2 διπλασιαζόταν στην ατμόσφαιρα. Την υπόθεση την έβγαλε μετρώντας όλα τα δεδομένα θερμοκρασίας για αυτόν τον αιώνα και διαπιστώνοντας πως η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά μ.ο 0.7 βαθμούς κελσίου. Ο Κάρρυ όμως διαφωνούσε, καθώς υπήρχε μεθοδολογικό λάθος και αυτό ήταν η μέτρησή της να γίνεται το βράδυ, όπου και στις πόλεις η θερμοκρασία εκείνες τις περιόδους είναι πιο υψηλές.

Κατόπιν, παραπέμποντας σε παλιά άρθρα της NASA και Science Magazine, επιβεβαίωσαν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν υπάρχει λόγω μεθοδολογικού σφάλματος. Το συμπέρασμα αυτό παρατηρήθηκε μέσω δορυφόρων. Οι ραδιενέργεια που έρχεται από τον ήλιο είναι 3 με 15 νανομέτρα, αρκετά μικρά για να προσπεράσουν το διοξείδιο του άνθρακα.

 

πηγή: cnn.gr

Shares