Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δεν σέβεται ούτε Θεό, ούτε ανθρώπους! Στην Αγιά Σοφιά για “επιθεώρηση των εργασιών”, μετέβη ο Ερντογάν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σέβεται ούτε Θεό, ούτε ανθρώπους! Στην Αγιά Σοφιά για “επιθεώρηση των εργασιών”, μετέβη ο Ερντογάν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Αγία Σοφία επισκέφτηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνοδεία για να επιθεωρήσει τις εργασίες μετατροπής του μνημείου σε τζαμί την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Ο Ερντογάν ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Νούρι Ερσόι,τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, τον υπουργό Εσωτερικών, Ισμαίλ Σοϊλού, τον διευθυντή Επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Ο Τούρκος πρόεδρος έμεινε για περίπου μία ώρα στο εσωτερικό του μνημείου και στη συνέχεια εξήλθε μαζί με τη συνοδεία του, όπου τον περίμενε το προεδρικό αυτοκίνητο και η συνοδεία του. Υπήρχε πολύ ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων ενώ ο Ερντογάν αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και χαιρέτισε από μακριά τον μικρό αριθμό επισκεπτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο της πλατείας Σουλταναχμέτ έξω από την Αγία Σοφία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επίσης φωτογραφίες του Ερντογάν ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

ethnos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares