Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

«Δεν πρόκειται να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό TASS, ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεχίσουν τις συνομιλίες


Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν μπορούν να «χωρίσουν» εντελώς, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο TASS.

«Δεν πρόκειται ποτέ να διαχωριστούμε εντελώς. Δεν μπορούμε πραγματικά να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις και απλώς να μην μιλάμε», δήλωσε. «Στο μίνιμουμ επίπεδο, καθόμαστε κοντά ο ένας στον άλλον στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κάθε μέρα. Ό,τι και να γίνει, είναι καλύτερα να μιλάμε μεταξύ μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ. Και θα πρέπει να έχουμε πρεσβείες. Αυτό είναι το ελάχιστο. Αυτό είναι το βασικό».

Οι πρεσβείες πρέπει να λειτουργούν
«Θα πρέπει να έχουμε πρεσβείες στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον, όχι μόνο τη ρωσική αποστολή στον ΟΗΕ. Απλώς πιστεύω ότι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο πλήρους διαχωρισμού, επειδή είμαστε μαζί στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και έχοντας ενταχθεί με αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας παρά τις πολλές διαφωνίες που έχουμε. Βλέπουμε ο ένας τον άλλον, μιλάμε και παρουσιαζόμαστε σε καθημερινή βάση στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το μίνιμουμ», τόνισε ο Σάλιβαν.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares