Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

“Δεν είναι μόνο ο Καρντόσο – Αυτά τα λάθη έγιναν – Μεταγραφές τέλος – Αλλάζουν όλα με Ίβιτς”

Στον επαναληπτικό με την Τραμπζονσπόρ, με τις αλλαγές που προηγήθηκαν μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, η ΑΕΚ άλλαξε ψυχολογία, έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση και άγγιξε το θαύμα.Ωστόσο, όπως τονίζει ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, η πρόκριση χάθηκε από την αρχή της χρονιάς και στον τρόπο που στήθηκε η ομάδα.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης μίλησε στο sportdog μετά τον αποκλεισμό στην Τουρκία και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι οι “κιτρινόμαυροι” με τη μεταστροφή του κλίματος και τον νέο προπονητή μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα.

Στην Τραπεζούντα αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα ήταν ο Καρντόσο;

“Έγιναν λάθη από την αρχή της χρονιάς. Αυτά πληρώσαμε στα δύο παιχνίδια με την Τραμπζονσπόρ. Δεν είναι μόνο ο Καρντόσο. Φταίνε και άλλα πράγματα”.

Ποια είναι τα λάθη κατά τη γνώμη σας;

“Τα λάθη της προετοιμασίας, των μεταγραφών, δεν στήθηκε η ομάδα όπως έπρεπε. Έγιναν πολλές προσθήκες Πορτογάλων. Στην τελική, την Πέμπτη έπαιξαν παίκτες που κράτησαν την ομάδα πρόπερσι στο πρωτάθλημα και είδαμε το αποτέλεσμα, 0-2 μέσα στην Τουρκία”.

Τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση από την εμφάνιση της Ένωσης;

“Έβγαλε την εικόνα που πρέπει να βγάζει μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Έδειξε δύναμη, πάθος, εγωισμό. Αυτά έπρεπε να είχε από την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς δεν τα διέθετε”.

Αυτό δείχνει όμως ότι τα αποδυτήρια δεν ήταν σε καλή κατάσταση με τον Καρντόσο

“Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων, ότι δεν ήταν ο κατάλληλος προπονητής για την ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται. Θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που έγραψε στο κοντέρ είναι, ότι η ομάδα είναι εκτός ομίλων του Europa League”.

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Κωστένογλου;

“Συμφωνώ με αυτό που δήλωσε, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός ήταν η κακή ψυχολογία. Αυτό φάνηκε και από τα τρία γκολ από την Τραμπζονσπόρ μέσα στο ΟΑΚΑ και στην ήττα από την Ξάνθη. Στην Τραπεζούντα κατάφεραν να γυρίσουν την ψυχολογία. Έδωσαν μάχη και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε την ανατροπή ώστε να μιλάμε, όπως είπε και ο προπονητής, για ένα έπος”.

Κατά τη γνώμη σας πού χάθηκε η πρόκριση;

“Χάθηκε από την αρχή της χρονιάς. Η ΑΕΚ έτσι όπως δημιουργήθηκε και φτιάχτηκε δεν μπορούσε να περάσει στους ομίλους ούτε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Η όλη δομή, η προετοιμασία και η κατάσταση οδήγησαν σε αυτό”.

Εκτός από έναν καλό προπονητή χρειάζεται προσθήκες η ΑΕΚ;

“Νομίζω δεν απαιτούνται άλλες μεταγραφές. Ο νέος προπονητής πρέπει να τρέξει την ομάδα. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι. Ο Ίλια Ίβιτς έχει γνώσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι με την επιλογή του πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Πλέον πρέπει όλα να γίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Το παιχνίδι στην Τραπεζούντα πρέπει να γίνει η αρχή για το χτίσιμο μίας νέας ΑΕΚ. Είμαστε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι που δεν περάσαμε στους ομίλους και δεν θα έχουμε δυνατότητα να τη βλέπουμε στην Ευρώπη τις Πέμπτες. Είμαστε όμως στην αρχή του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου. Θέλουμε από εδώ και στο εξής εμφανίσεις όπως αυτή στην Τουρκία”.

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος του πρωταθλήματος;

“Απ’ ότι έδειξε, στο δεύτερο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ, η ΑΕΚ μπορεί. Έχει τα φόντα. Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί πολύ και ενισχύεται συνέχεια. Έχει ένα μεγάλο αβαντάζ ότι βρίσκεται στους ομίλους του Champions League και η ψυχολογία του είναι πάρα πολύ ψηλά. Ο ΠΑΟΚ έπαθε στραπάτσο στην Ευρώπη. Το νέο πρωτάθλημα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τελευταία αγωνιστική θα γίνει μάχη, γιατί υπάρχουν και τα πλέι οφ. Οπότε η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτόν το στόχο”.

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Shares