Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οργανώνονται για νέες μορφές κινητοποιήσεων οι αγρότες της Θεσσαλίας, που αποχώρησαν την Τετάρτη απ’ τα μπλόκα, καθώς διαπιστώνουν ότι η επιστροφή μέρος του φόρου από το πετρέλαιο που χρησιμοποίησαν και πλήρωσαν στις αγροτικές τους καλλιέργειες, δεν επαρκεί για να υπάρξει βιώσιμη επιστροφή τους στα χωράφια.


«Η πάλη για την επιβίωση μας είναι συνεχής και αδιάλειπτη, με εναλλασσόμενες μορφές πάλης και θα γίνεται αποτελεσματική με βάση την συμμετοχή, την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας», δηλώνουν και κρατούν ζεστές τις μηχανές των τρακτέρ στους παραδρόμους της Εθνικής Λαμίας – Αθηνών.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με ανακοίνωση της, χαιρετίζει όλους τους αγρότες που συνεχίζουν στα μπλόκα την μάχη για τα δίκαια αιτήματα τους.

Και με σχετική της ανακοίνωση σήμερα, μεταξύ άλλων τονίζει : «Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αγρότες ότι είναι ο μόνος τρόπος για σίγουρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους, ούτε σωτήρες υπάρχουν, ούτε οι κατακτήσεις θα έρθουν με ανάθεση σε κάποιους συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στους αγώνες αν δεν υπάρχει προσωπική και μαζική συμμετοχή».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares