Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“Δεν φεύγει ο Γιαννακόπουλος – Συμφώνησε με Λαπροβίτολα – Οριστικό του Σλούκα – Τι θα κάνει ο Ζοτς”…

Την μπασκετική επικαιρότητα σχολίασε μιλώντας στο sportdog ο Τόλης Κοτζιάς. Ο καλός συνάδελφος και άριστος γνώστης του μπάσκετ μίλησε για τις προσθαφαιρέσεις του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε τι συμβαίνει με την υπόθεση Λαπροβίτολα, ενώ επανέλαβε ότι ο Σλούκας είναι κλεισμένος στον Ολυμπιακό.

Ένα πρώτο σχόλιο για την κίνηση του Παναθηναϊκού με Όγκαστ;

Είναι μία κίνηση, της οποίας πρώτο κριτήριο είναι το ελληνικό διαβατήριο. Ο Παναθηναϊκoς ήθελε να βάλει έναν καλό Έλληνα παίκτη, έναν στα… ώπα του, σε καλή ηλικία και με προοπτικές, για να μπορέσει να πάρει έναν ξένο ακόμα. Κανονικά θα έπρεπε να πάρει ψηλό ξένο, αλλά αφού μπορούσε να πάρει έναν Έλληνα, πήρε τον Όγκαστ. Ο κόσμος έχει μείνει με την εικόνα του Όγκαστ, όταν ήταν στον Παναθηναϊκό πριν δύο χρόνια. Δεν είναι έτσι. Έχει βελτιωθεί και ωριμάσει. Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά όχι επίπεδο Ευρωλίγκας. Μέσα από τον ΠΑΟ μπορεί να γίνει επίπεδο Ευρωλίγκα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι ότι ο Παναθηναϊκoς δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό μέχρι πέρσι και έτσι πρέπει να τον κρίνουμε. Δεν υπάρχει βαθιά τσέπη του Γιαννακόπουλου. Οπότε η ομάδα πάει με έσοδα-έξοδα“.

Ο Γιαννακόπουλος όμως δείχνει ότι είναι ενεργός και συνεχίζει να στηρίζει τον σύλλογο…

Έδωσε στο βόλεϊ. Αλλά ήταν δημιούργημά του. Κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια. Στο μπάσκετ έχει πει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Επαναλαμβάνω βεβαίως, ότι ο Γιαννακόπουλος δεν φεύγει ποτέ από τον Παναθηναίκό. Απλά δεν ασχολείται με το τμήμα μπάσκετ“.

Η υπόθεση Λαπροβίτολα σε ποιο σημείο είναι;

Ο Παναθηναϊκoς έχει συμφωνήσει με Λαπροβίτολα. Το θέμα είναι να βρεθεί άκρη στην αποζημίωση με τη Ρεάλ. Εκεί είναι το κλειδί, το οποίο είναι θέμα ωρών να μάθουμε τι θα γίνει. Ο Λαπροβίτολα είναι ένας παίκτης που καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι μία ικανοποιητική λύση από τη στιγμή που θα έχει και δεύτερο ξένο γκαρντ ο Παναθηναϊκoς. Ο δεύτερος γκαρντ πρέπει να είναι ένα παιδί, το οποίο εκτός των άλλων πρέπει να παίζει καλή άμυνα. Νέντοβιτς και Λαπροβίτολα δεν είναι σπεσιαλίστ του είδους. Ο Φόστερ που είναι αθλητικός θέλει χρόνο προσαρμογής στο επόμενο επίπεδο“.

Γιατί πήραν… εξοδόχαρτο από τον Παναθηναϊκό Βουγιούκας και Αθηναίου;

Ο Βουγιούκας είναι αθλητής κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι ένα παιδί από καταπληκτική οικογένεια. Είναι μεγαλωμένος με αρχές και έχει πάρει ανατροφή από την παλιά καλή ελληνική οικογένεια, παρότι η μητέρα του είναι Αγγλίδα. Είναι στα 35 του, προσέφερε στον Παναθηναϊκό και η ομάδα του προσέφερε. Όλα όμως τα πράμγατα έχουν το τέλος τους. Αγωνιστικά και για τα αποδυτήρια ίσως να μπορούσε να βοηθήσει ακόμα, αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση. Ο Βουγιούκας δεν μπορεί να μείνει με 50.000, 60.000 και 80.000. Ο Παναθηναϊκός στη θέση του αναμένεται να πάρει έναν νεαρό Έλληνα.

Ο Αθηναίου είχε μία πολύ άτυχη χρονιά με τον τραυματισμό με την Εθνική. Πλέον είναι απολύτως καλά. Θα συνεχίσει την καριέρα στο Περιστέρι, όπου θα έχει χρόνο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκoς θέλει να πάει σε έναν γρηγορότερο παίκτη στη θέση του“.

Γιατί αργεί ο Σλούκας στον Ολυμπιακό;

Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά που πρέπει να τακτοποιήσει με τη Φενέρ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι λογικό να αγωνιούν γιατί είναι οκ με τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Έχουν εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα. Αλλά λένε να μη χαλάσει το γλυκό χωρίς σούπερ λύσεις. Τον Καλάθη δεν τον πήραν. Μην την πατήσουν τώρα που δεν υπάρχουν και πλέι μέικερ.

Υπάρχουν κάποια χρωστούμενα ανάμεσα σε Φενέρ και Ολυμπιακό. Δύο άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους τον Σλούκα, μιλάμε για τεράστιες προσωπικότητες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ λένε ότι ο Σλούκας θα πάει στον Ολυμπιακό. Άπαξ και το λένε αυτοί, τότε σημαίνει ότι ο Σλούκας έχει κλείσει“.

Ο Ομπράντοβιτς το πήρε απόφαση, να ρίξει άγκυρα για έναν χρόνο;

Θα ρεπάρει μία χρονιά, όπως το είχαμε πει από την αρχή. Το είχε πει στο στενό του περιβάλλον. Ο Ομπράντοβιτς τα έχει κατακτήσει όλα. Λεφτά έχει. Κορφυαίος προπονητής σε όλη την Ευρώπη. Θέλει και κάποια ξεκούραση“.

SPORTDOG

Shares