Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Δεν εκβιάζονται οι Ρώσοι – Πεσκόφ: Συνεχίζουμε την στρατιωτική επιχείρηση

peskov

«To Κίεβο δεν επιθυμεί συνομιλίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου λίγες ώρες μετά την εμφάνιση Ζελένσκι στην G20 – Αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τις συνομιλίες με την CIA


Η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους, που έχει θέσει στην Ουκρανία, συνεχίζοντας την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Ζελένσκι στην G20 και ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυαν πυραυλική επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του Πούτιμν σημείωνε ότι «το Κίεβο δεν επιθυμεί συνομιλίες».

«Διαπιστώνουμε το βασικό, ότι και de facto και de jure η θέση της ουκρανικής πλευράς, η οποία επανειλημμένως έχει εκτεθεί από τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μαρτυρά ότι η Ουκρανία και de facto και de jure δεν μπορεί και δεν θέλει να διεξάγει συνομιλίες», είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Επομένως οι στόχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα υλοποιηθούν μέσω της συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο κ. Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «αναμφίβολα» θα πρέπει προηγουμένως να πειστεί το Κίεβο να επιστρέψει στις συνομιλίες, καθώς στη Μόσχα «προς το παρόν δεν βλέπουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε αρνηθεί να αποκαλύψει ο,τιδήποτε σχετικά με τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και της ρωσικής κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν στην Άγκυρα.

«Για το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτε», απάντησε σε κατηγορηματικό τόνο ο εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος χθες είχε αποκαλύψει ότι η συνάντηση έγινε έπειτα από αμερικανική πρωτοβουλία.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares