Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

«Δεν είστε σε θέση να απαιτείτε – Δεν δεχόμαστε εξαναγκασμούς» λέει το Πεκίνο στην Ουάσινγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις από την Κίνα, υπογράμμισε σήμερα το κινεζικό υπουγείο Εξωτερικών.

«Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις ούτε καταναγκασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την προειδοποίηση που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς την Κίνα να μην βοηθάει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η Κίνα δεν θα αποδεχθεί επίσης ποτέ τις αμερικανικές επικρίσεις για τις σινορωσικές σχέσεις, πρόσθεσε ο κινέζος εκπρόσωπος.

«Η συνολική στρατιωτική σύμπραξη συνεργασίας της Κίνας βασίζεται στη μη αντιπαράθεση και τη μη στόχευση τρίτων μερών και βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της κυριαρχίας δύο ανεξάρτητων χωρών», υπογράμμισε ο Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση το σαββατοκύριακο του κορυφαίου κινέζου διπλωμάτη Ουάνγκ Γι με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτόξευση, νωρίτερα σήμερα, βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, πως η Κίνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

«Η θέση της Κίνας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα άλλους δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την ανατολική ακτή της.

 

πρωτο θεμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares