Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για 3η και 4η δόση – Λάθος ο μαζικός εμβολιασμός με 3η δόση

Dr Scott Gottlieb: «Να βάλουμε τέλος στις μάσκες και στον υποχρεωτικό  εμβολιασμό» – Pronews.gr

Ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Δρ. Σκοτ ​​Γκότλιμπ, δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενδέχεται να προσφέρουν σύντομα μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το ποιος θα είναι κατάλληλος για αναμνηστικές δόσεις Covid.

Γκότλιμπ, αPfizerμέλος του διοικητικού συμβουλίου, ανέπτυξε αναλυτικά τη διαδικασία έγκρισης ενισχυτών του FDA και του CDC κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Τρίτη στο ” The News with Shepard Smith ”. Ο FDA θα μπορούσε να λάβει επίσημη απόφαση για τους ενισχυτές της Pfizer προτού το CDC ξεκινήσει μια διήμερη σειρά συναντήσεων για τρίτες δόσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου ο Γκότλιμπ είπε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να επεκταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA.

«Παρέχουν αναλυτική καθοδήγηση σε γιατρούς και ασθενείς και ερμηνεύουν τις συστάσεις που προκύπτουν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων», είπε ο Γκότλιμπ για το CDC. «Έτσι, για παράδειγμα, μπορεί να πουν ότι μπορεί να απαριθμήσουν τα είδη των σοβαρών συνθηκών που θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις για έναν ενισχυτή».

Μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA απέρριψε ένα σχέδιο την Παρασκευή που θα επέτρεπε τρίτες δόσεις για όλους τους Αμερικανούς 16 ετών και άνω, εκφράζοντας επιφυλάξεις για ανεπαρκή δεδομένα και τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας. Ωστόσο, η επιτροπή ψήφισε στη συνέχεια ομόφωνα την έγκριση των ενισχυτών για τους ιατρικά ευάλωτους και για οποιονδήποτε άνω των 65 ετών.

Ο Γκότλιμπ είπε ότι η διαδικασία έδωσε αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το ποιος θα ήταν κατάλληλος για ενισχυτές, αλλά πρόσθεσε ότι πάντα πίστευε ότι η FDA θα κρατούσε δύο ψηφοφορίες για να περιορίσει τους πιθανούς αποδέκτες μιας τρίτης δόσης Pfizer.

«Νομίζω ότι η συνάντηση δημιούργησε μια αντίληψη ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι», είπε ο Γκότλιμπ. «Ο FDA αρχικά ψήφισε ενισχυτικά για ολόκληρο το εύρος ηλικιών 16 ετών και άνω, τελικά κατέληξε στη σύσταση ότι τα ενισχυτικά πρέπει να διατίθενται σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε όσους κινδυνεύουν από σοβαρή έκβαση του Covid, σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την ίδια την ασθένεια. Αυτό φαινόταν να είναι πάντα εκεί όπου ο FDA κατευθυνόταν διοικητικά».

Ο Γκότλιμπ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δημιούργησε την αντίληψη ότι η υπηρεσία καταψήφισε τους ενισχυτές προτού την ψηφίσουν – αυτό δεν ήταν έτσι. Ήταν περισσότερο μια διοικητική ενέργεια και νομίζω ότι εκεί δημιούργησε κάποια δημόσια σύγχυση».

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares