Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

Δεν είμαι ούτε με τις ΗΠΑ, ούτε με τη Ρωσία – Είμαι με την Ελλάδα – Ξεκάθαρος ο Κ. Βελόπουλος στον Alpha 98.9

Ολοκληρώθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στον Τάκη Χατζή και το ραδιόφωνο του Alpha.

O Kυριάκος Βελόπουλος, μίλησε για όλα όσα απασχολούν την ζώσα πραγματικότητα της Ελληνίδας και του Έλληνα, παθόντες από την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

 

 

 

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τη ΝΔ για την «επόμενη μέρα».

Να πληρώσουμε με ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο προτείνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, «εφόσον η Ελλάδα το χρειάζεται». «Χρειαζόμαστε φυσικό αέριο; Ε, λοιπόν; Αν το χρειάζεσαι, τι θα κάνεις; Αν δεν έχει φυσικό αέριο, δεν θα κινηθεί η οικονομία», δήλωσε στον 989Alpha radio και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

«Έγώ θα κοιτάξω το συμφέρον της πατρίδας μου. Με συμφέρει; Θα το κάνω. Δεν με συμφέρει; Δεν θα το κάνω. Αν δεν με συμφέρει στα εθνικά μουθέματα, πρέπει να μου πουν οι Αμερικανοί ή άλλοι δυτικοί σύμμαχοί μας, τι μου δίνουν για να μπω στη διαδικασία να χάσω τα χρήματα αυτά ή το φυσικό αέριο και την ενέργεια. Αν μου πουν έτσι, το ζυγίζεις. Δεν μπορώ να πω ναι ή όχι. Αλλά βλέπετε την Πολωνία και τη Βουλγαρία, η οποία παρακαλάει την Ελλάδα να της δώσει φυσικό αέριο. Και θα φθάσουμε σε ένα σημείο κι εμείς, να παρακαλάμε μια άλλη χώρα και να μην μπορεί να μας δώσει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της κάνουλας του φυσικού αερίου από τη Ρωσία σε χώρες «μη φιλικές» προς αυτήν, που αρνούνται να πληρώσουν τις προμήθειες σε ρούβλια, ο κ. Βελόπουλος είπε: «Μου θυμίζει αυτή η ιστορία, τον άνθρωπο πυο χρωστάει στην τράπεζα 100.000 ευρώ, θέλει να του πάρει το σπίτι και πάει και κάνει φασαρία στην τράπεζα. Έχουμε ανάγκη τη Ρωσία, ναι ή όχι; Την έχουμε. Ενεργοβόρες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη; Υπάρχουν. Έκαναν τίποτα οι χώρες αυτές ώστε να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο; Όχι. Πώς, λοιπόν, σήμερα κάνεις τον… καμπόσο σε μία χώρα από την οποία εξαρτάσαι ενεργειακά και εξαρτάται η παραγωγική σου διαδικασία. Όλα αυτά είναι αποτελελέσματα κακών επιλογών, και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό να απεξαρτηθεί η χώρα. Είναι εγκληματικό αυτό».

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, ξεκαθάρισε ότι «οποιαδήποτε εισβολή είναι βαρβαρότητα».

Η «συμπάθεια» προς τη Ρωσία

Ερωτηθείς για τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία, υπογράμμισε: «Εγώ θέλω να είμαι φίλος και με τη Ρωσία και με την Κίνα και με την Αμερική, το συμφέρον της χώρας μου κοιτω, σε αντίθεση με τους άλλους που μονοδιάστατα πηγαίνουν στη μία πλευρά και το συμφέρον της χώρας μας είναι κάπου στη μέση. Εγώ είμαι υπέρ της συνισταμένης των δυνάμεων».

Όπως είπε, «είμαι και υπέρ του EastMed, που είναι ένας αντι-ρωσικός αγωγός. Απλά επειδή οι άλλοι είναι ανίκανοι, δεν μπορούν να πουν ότι είναι περισσότερο φιλοαμερικανοί παρά Έλληνες».

Λιγνίτες και ανεμογεννήτριες

«Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός και κλείνει τους λιγνίτες, χωρίς να έχει μπακ απ λύση, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα, τότε σημαίνει ότι είναι ανίκανος ως πρωθυπουργός», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Αναφερομένος στις ανεμογεννήτριες, σχολίασε: «Μας έλεγαν ότι αν τις βάλουμε, θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος και ο Έλληνας δεν έχει να το πληρώσει!».

Εκλογές και συγκυβέρνηση

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα μπαίνει από τον Σεπτέμβριο σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, είπε: «Ναι, απ’ ό,τι φαίνεται… Μόνο ο πρωθυπουργός το ξέρει».

Ποιος θα είναι ο ρόλος του σε περίπτωση που στις επικείμενες εκλογές δεν επιτευχθεί συκρότηση μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης; «Δεν είμαι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ που λέει “δώστε 1.500, 2.000 και 3.000 ευρώ”. Είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Καταθέσαμε σειρά προτάσεων».

«Δεν είμαστε το κόμμα που σήμερα μαλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για το Τατόι, να κλαις δηλαδή. Είναι σοβαρά κόμματα αυτά; Που ασχολούνται με το Τατόι και τον Κάρολο, όταν 50 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να το φτιάξουν; Πέρυσι η ΝΔ το άφησε να καεί, δεν έκανε τίποτα», πρόσθεσε.

«Συγκυβέρνηση υπάρχει, γιατί ψάχνετε πρόθυμους;», τόνισε, εξηγώντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Αφού συγκυβερνούν. Το 80% των νομοσχεδίων της ΝΔ το ψηφίζει το ΚΙΝΑΛ και περίπου το 60% το ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, αν κινδυνεύσει η χώρα να μην έχει κυβέρνηση, ο ίδιος τι στάση θα κρατήσει; «Η Ελληνική Λύση θέλει να κυβερνήσει, όχι να συγκυβερνήσει. Δεύτερον, έτσι κι αλλιώς έχουμε ακυβερνησία. Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με κανέναν γιατί δεν τους εμπιστεύομαι. Άλλα λένε στο προσκήνιο κι άλλα στο παρασκήνιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά ιδεολογικά με τη ΝΔ», υπογράμμισε.

«Ξέρετε ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αν έχουμε τεχνοκράτες: Μ.Σ. (σ.σ.: εννοεί Μαργαρίτη Σχοινά) ή Ι.Σ. (σ.σ.: εννοεί Γιάννη Στουρνάρα)», τόνισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τη ΝΔ για την «επόμενη μέρα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares