Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Βλέπουν “κόκκινη” την Κύπρο – Ενωμένη Τουρκία και Κύπρος σε επίσημο χάρτη για το ΝΑΤΟ …..

Ακόμα ένας προκλητικός χάρτης έρχεται να προστεθεί στους πολλούς που κυκλοφορεί τελευταίως η Τουρκία, αυτή τη φορά όμως η πρόκληση έρχεται από πηγή ανωτάτου επιπέδου.

Ο χάρτης έχει αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Στον χάρτη, η Κύπρος παρουσιάζεται ολόκληρη ενσωματωμένη στην Τουρκία, με κόκκινο χρώμα.

Η ανάρτηση έγινε μαζί με ένα βίντεο όπου αναδεικνύεται η συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ στους πολιτικούς, στρατιωτικούς και επικοινωνιακούς τομείς. Ιδιαίτερα, τονίζεται η ισχύς της Τουρκίας ως της δεύτερης σε μέγεθος δύναμης της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

χάρτης
«Το ΝΑΤΟ είναι μια οικογένεια κοινών αξιών. Είμαστε ενωμένοι με τους Συμμάχους μας για ειρήνη και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ. Είμαστε το ΝΑΤΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε, στο οποίο εμφανίζεται μία πιλότος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως το σύγχρονο πρόσωπο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

 

Την σημασία του εν λόγω χάρτη ανέλυσε νωρίτερα ο Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, τέως Διοικητής της ΚΥΠ, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα». Ο κ. Πενταράς υπογράμμισε πως είναι ένας κρατικός χάρτης και αυτό είναι που τον κάνει πιο σημαντικό, σε σχέση με άλλους χάρτες που διέρρευσαν πρόσφατα.

onalert.gr ,Sigmalive

Shares