Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Δεν έχει τέλος η πρόκληση – Αθλητικός σύλλογος στις ΗΠΑ δέχεται τρανσέξουαλ σε γυναικεία ομάδα!

Η Λία Τόμας είναι υποψήφια για το NCAA Woman of the Year Award (Εθνική Συλλογική Αθλητική Ένωση). Εάν κερδίσει η Τόμας, το βραβείο, το οποίο θα τιμούσες τις γυναίκες αθλήτριες που «έχουν διακριθεί στην κοινότητά τους, στον αθλητισμό και στους ακαδημαϊκούς κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο κολέγιο» θα απονεμηθεί σε έναν βιολογικό άνδρα. Μια μητέρα μιας από τις κολυμβήτριες του UPenn κατέρριψε το NCAA επειδή επέτρεψε ακόμη και στην Thomas να αγωνιστεί στη γυναικεία ομάδα.

Ένα σχολείο επιτρέπεται να προτείνει μόνο μία τελειόφοιτη για το βραβείο NCAA Woman of the Year. Η UPenn επέλεξε την Thomas αντί για αθλήτριες που αγωνίζονται στον στίβο για το πανεπιστήμιο Ivy League, σύμφωνα με το Swim Swam. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Savanah Hernandez κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στην Ατλάντα νωρίτερα φέτος, μια κολυμβήτρια που φορούσε ένα αυτοκόλλητο “πείτε όχι στους άνδρες που αγωνίζονται ως γυναίκες” είπε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τις γυναίκες να συναγωνιστούν άνδρες στην πισίνα.

Η Τόμας είναι βιολογικός άνδρας που μόλις πριν από λίγα χρόνια, το 2019, εγκατέλειψε μια θέση στην ανδρική ομάδα κολύμβησης UPenn για μία στη γυναικεία ομάδα. Η Τόμας έσπασε ρεκόρ και κέρδισε πρωταθλήματα, ενώ οι συμπαίκτριες παραπονέθηκαν αθόρυβα και ανώνυμα ότι η Τόμας βρισκόταν στα γυναικεία αποδυτήρια, έπαιρνε χώρο στη γυναικεία ομάδα και στην πραγματικότητα δεν ήταν γυναίκα. Η Τόμας είπε ότι θα ήταν όνειρο να αγωνιστώ στην Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης γυναικών των ΗΠΑ.

Η Save Women’s Sports (κίνημα) διαμαρτυρήθηκε για την ένταξη της Thomas στον διαγωνισμό της Ατλάντα. Η συμπαίκτρια είπε ότι οι γυναίκες «δέχονταν διακρίσεις» επιτρέποντας στην Thomas να συμμετάσχει στη γυναικεία ομάδα κολύμβησης. Κολυμβητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δήλωσαν ότι αποσιωπήθηκαν μπροστά στη διαμάχη. Οι προπονητές του UPenn, καθώς και οι διαχειριστές και οι υπάλληλοι του NCAA, φέρεται να είπαν στις γυναίκες κολυμβήτριες να μην παραπονιούνται και να αποδεχτούν ότι η Thomas, ένας βιολογικός άνδρας που παίρνει οιστρογόνα, είναι γυναίκα. Πολλές γυναίκες απέρριψαν την ιδέα ότι το να φοράς μακριά μαλλιά, να παίρνεις ενέσεις οιστρογόνων και να ισχυρίζεσαι ότι είσαι γυναίκα κάνει πραγματικά έναν άνθρωπο θηλυκό.

 

Με πληροφορίες από το ThePostMillenial

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares