Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν έχει γίνει το παραμικρό» – Αδιαφορία καταγγέλλει η οικογένεια του 22χρονου εγκαυματία στην Κρήτη

Τι καταγγέλλει η μητέρα του 22χρονου  για την αντιμετώπιση μετά το εργατικό ατύχημα.


Έχουν περάσει 15 ημέρες από το εκείνο το απόγευμα που ο 22χρονος Βαγγέλης υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι, δουλεύοντας ανασφάλιστος σε ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης.

Ο πόνος επιμένει, όπως και η αδιαφορία της επιχείρησης που παρά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας να αναλάβουν τόσο να τον ασφαλίσουν όσο και να του καλύψουν τη θεραπεία του, εκείνοι επιλέγουν να παραμένουν άφαντοι.

«Μίλησα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Πήρε αυτοπροσώπως και με ρώτησε αν έχει γίνει κάποια ενέργεια, κάτι. Του είπα την αλήθεια. Του λέω ‘όχι κ. Γεωργιάδη, δεν έχει γίνει το παραμικρό από τη μεριά της επιχείρησης, το μόνο που με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου σήμερα, ότι αύριο πρέπει να είμαστε Ηράκλειο να περάσουμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλει το παιδί το γεγονός’. Μου είπε ότι θα πάρει κάποια τηλέφωνα και θα επιληφθεί άμεσα το θέμα», είπε η μητέρα 22χρονου.

Ο υπουργός δείχνει να έχει αναλάβει προσωπικά την επίλυση του θέματος, με την επιχείρηση ωστόσο να συνεχίζει επιδεικτικά να αδιαφορεί.

«Προφανώς ο άνθρωπος (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) τα είχε κανονίσει, αλλά από την επιχείρηση δεν είχαμε τίποτα νεότερο και κάποια προσπάθεια να κάνουν κάτι. Του είπα ‘δε μου έχει μπει τίποτα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα χρήματα τα οποία σας εγγυήθηκαν ότι θα μπουν. Ούτε στο παιδί κάτι, ούτε κάποια τηλέφωνα, κάποια πρόσληψη, τίποτα’. Δεν έχει πάρει κανείς, ούτε ένα… ούτε από ανθρωπιά να μου πουν ‘τι κάνει το παιδί σου;’»

Πονάει και κρύβεται από τον ήλιο
Ο Βαγγέλης βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Πονάει αφόρητα, αλλά εκείνο που συνεχίζει να μην το χωράει το μυαλό του είναι το πώς μπόρεσαν οι προϊστάμενοί του, ενώ τον έβλεπαν να υποφέρει, να τον βάλουν στο ψυγείο με τα κρέατα περιμένοντας τον γιατρό του ξενοδοχείου, αντί να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο με έβαλαν στο ψυγείο εκεί πέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ ο ίδιος. Σ’ έναν χώρο με πάρα πολλά μικρόβια και μάλιστα πολύ επικίνδυνα. Πολύ επικίνδυνες αρρώστιες. Παρόλο, ο συγκεκριμένος όροφος που με έβαλαν είχε και κρύα κουζίνα και ήταν πιο καθαρή κατά την γνώμη μου», λέει ο ίδιος.

Ο 22χρονος τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά του η οποία είναι εξαιρετικά επίπονη, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή για την επούλωση των εγκαυμάτων στο πρόσωπο και τα χέρια.

«Με το που ένα έγκαυμα έρθει σε επαφή με τον ήλιο, πονάω πάρα πολύ. Προτιμότερο είναι να βγαίνω μετά τη δύση του ήλιου κι αυτό με γάζες. Και πραγματικά ευχαριστώ τον Θεό που δεν έγινε κάτι χειρότερο. Πραγματικά η αλήθεια, όταν το βίωσα ήταν πολύ φρικτό. Θα πρέπει να βάζω ειδικές αναπλαστικές κρέμες, οι οποίες θα με προστατεύουν στην περιοχή των εγκαυμάτων και μετά θα πρέπει να βάζω έξτρα αναπλαστικές, κρέμες ειδικές κι απ’ την άλλη πρέπει να βάζω αντιηλιακά υψηλού δείκτη».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο 22χρονος θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες έως ότου μπορέσει να είναι ξανά σε θέση να εργαστεί, ενώ ήδη παρακολουθείται από ψυχολόγο

 

in.gr

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares