Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Δεν άγγιξα ποτέ τη 12χρονη, έδωσα χρήματα για να βοηθήσω την οικογένεια», δηλώνει ο πρώην διαιτητής Φ. Ντόβας

Στην υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην διαιτητής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική Φίλιππος Ντόβας.

Η 12χρονη φέρεται να κατονόμασε τον πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου, ο οποίος διατηρεί επαγγελματικό χώρο κοντά στο μαγαζί που λειτουργούσε ο Ηλίας Μίχος.

Ο πρώην διαιτητής αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και, όπως είπε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη, γνώριζε πολύ καλά την οικογένεια και την ανήλικη.

Ο πρώην διαιτητής, που αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή στην ανακρίτρια, μίλησε χθες το βράδυ στην εκπομπή, λέγοντας ότι ουδέποτε άγγιξε το 12χρονο κορίτσι και αναρωτήθηκε: «Μήπως την καθοδήγησαν να τα πει σε προεκλογική περίοδο;».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην διαιτητή
«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μια οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της, και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει, κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία, που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση», είπε αρχικά ο πρώην διαιτητής.

«Εγώ με τον Μίχο έχω να μιλήσω από το 2019, όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά όταν μου ζήτησε κάτι, εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλον συνυποψήφιο, με αγνόησαν, κι εκεί του έκοψαν και την “καλημέρα”. Το λέω δημόσια», συνέχισε.

Γιατί το κορίτσι είπε ότι ο Μίχος τού είπε να πάει στον Ντόβα: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τη βδομάδα, “τι κάνετε κύριε Φίλιππα”, το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Για το αν της έδωσε χρήματα: «Βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και στη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω “είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω”. Της λέω “έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω”».

Για το ότι η 12χρονη λέει στην κατάθεσή της πως υπήρξε σεξουαλική επαφή: «Αυτό δεν έγινε ποτέ, σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου! Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει, ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο, κύριε Θωμαΐδη. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μια περιοχή με παραβατικότητα; Για να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

Για το αν θα συναντήσει τη 12χρονη κατ’ αντιπαράσταση: «Το ζήτησα από σήμερα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τους λέω “τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στον λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα…».

«Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν -Μήπως το καθοδηγήσανε;»
Γιατί να καταθέσει κάτι τέτοιο η 12χρονη: «Από ό,τι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δεν θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός. Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί».

Για το αν θα ήταν και φέτος υποψήφιος με τον Πατούλη: «Όχι βέβαια, γιατί δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου, έχω φύγει από την παράταξη. Δεν συγκρούομαι και δεν θα κατηγορήσω κανέναν».

Για το αν είδε το κορίτσι και την οικογένεια μετά το ξέσπασμα της ιστορίας: «Από τον Αύγουστο και μετά δεν το είδα το κοριτσάκι. Όταν ξέσπασε αυτό, δεν έβλεπα κανέναν. Εξαφανίστηκαν όλοι μετά, δεν βλέπαμε κανέναν».

Για τις περίεργες συμπεριφορές που έλεγαν οι γείτονες: «Η κατεύθυνση του Μίχου ήταν τελείως διαφορετική και γινόταν ώρες που εγώ δεν είχα πολυτέλεια χρόνου για να πω ότι έβλεπα τα πάντα. Όλη μέρα ήμουν στο τρέξιμο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν εκεί. Πέρναγε το παιδί με το ποδήλατο, έλεγε ένα “γεια”. Ήρθε τουλάχιστον 5-6 φορές και μάλιστα του είπα “αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, να σε βοηθάω και να ζητάς από 1-2 ευρώ από όσους ήταν εκεί, και να μην ξανάρθεις”, και θύμωνε κιόλας. Αλλά όταν το βλέπεις στο πρόσωπο και καταλαβαίνεις ότι αυτό το χρειάζεται, φαινότανε. Ένα παιδάκι μέσα από οκταμελή οικογένεια με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα».

«Ηλίθιος και αχάριστος ο Ηλίας Μίχος»
Για τη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Ηλία Μίχο είπε: «Είναι ηλίθιος και αχάριστος. Όταν δήλωσα την υποψηφιότητά μου είπε “είσαι το πρώτο όνομα”. Μπορείς να βοηθήσεις ένα δικό μου παιδί εδώ στον Κολωνό. Το συζητάς του είπα, εγώ πάντα δοτικός και να βοηθήσω. Όπου πάω θα τον παίρνω, πάω σε ένα σχολείο, πάω σε μια συνάντηση με 10 ανθρώπους, τον παίρνω τον κύριο. Ήταν άνθρωπος του Μίχου. Μετά από 10 μέρες έκαναν συγκεντρώσεις και δεν με κάλεσαν και τους έκοψα την “καλημέρα”. Ούτε καν τους ξαναείδα. Δεν ανταλλάξαμε μηνύματα. Είχαμε μια “καλημέρα”, να πάω από το μαγαζί του να πάρω κάτι».

Για την κατάσταση της οικογένειας της 12χρονης είπε: «Δυστυχισμένους δεν μπορώ να τους πω, γιατί η μητέρα ήταν αξιοπρεπής, αλλά ήταν εμφανές το οικονομικό πρόβλημα. Μια γυναίκα με 8 παιδιά δεν ξέρω πώς μπορεί να δουλεύει, ίσως να είχε και βοήθειες από τη γιαγιά, μια υπέροχη κυρία, από τις αδερφές της, ο άντρας της πότε ήταν στα καράβια, πότε εδώ και πότε εκεί. Εμένα μου αρκούσε μια “καλημέρα” και όλοι ξέρανε “ο Φίλιππος το παιδί ο καλός άνθρωπος”».

Για το αν θα υποψιάζονταν με τις επισκέψεις της 12χρονης: «Επειδή με ήξεραν και για το ήθος μου και γιατί βοηθούσα κι άλλον κόσμο να πάρουν ένα γάλα, ένα ψωμί, το κοριτσάκι το συμβούλευα, του έλεγα “το ξέρει η γιαγιά ότι σου δίνω 2-3 και 5 ευρώ;”. Μου είπε “το ξέρει, μην ανησυχείτε”. Εγώ το λυπόμουν και το έκανα. Μίλησα σήμερα με τη γιαγιά και της είπα ότι το θεωρούσα ασήμαντο να της πω ότι της έδινα 2-3 ευρώ. Είχαμε σύμπλευση σε όλα και μου λέει ότι θα ρωτήσω το κοριτσάκι γιατί δεν μπορεί να με καταστρέψει για κάτι που δεν φταίω. Το φωνάζω και το διατυμπανίζω».

«Δεν ακούμπησα ποτέ τη 12χρονη, είχα καθαρά συμβουλευτικό ρόλο»
Για το αν θα παραιτηθεί από τη διαιτησία και την πολιτική είπε: «Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δύο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 2-3 λεπτά και έφευγε. Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους, λέει, είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει».

Για το τι λόγο είχε η 12χρονη να τον κατηγορήσει, είπε: «Αυτό είναι που με προβληματίζει και να λέει ότι το έστελνε ο Μίχος που εγώ δεν μιλάω με τον Μίχο, να μη θυμάται το όνομά μου όταν πέρναγε και μου έλεγε “καλημέρα κύριε Φίλιππε, τι κάνετε”. Έχω πέσει από τα σύννεφα».

Για το τι είδους επαφή είχε με τη 12χρονη: «Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν».

Πηγή: dikisports.blogspot.com

 

Shares