Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δεκάδες οι ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ κατά ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ στη Γαλλία! Ρεκόρ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ μέσα στο 2019… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 έχει πληγεί από μια σειρά από πυρκαγιές σε καθολικές εκκλησίες, μερικές από τις οποίες συνέβησαν παράλληλα με βεβήλωση ιερών αντικειμένων και πράξεων βανδαλισμού.Ας δούμε μερικά περιστατικά. Την Κυριακή, 17 Μαρτίου, λίγο μετά το μεσημέρι, η ιστορική εκκλησία του St. Sulpice στο Παρίσι πυρπολήθηκε. Παρόλο που κανείς δεν τραυματίστηκε, οι πυροσβέστες απέδωσαν τη φωτιά σε εμπρησμούς.

https://twitter.com/bakasanapose/status/1118052236431638528

Επίσης, σύμφωνα με την La Croix International, μόλις τον περασμένο μήνα, στην βορειο-κεντρική Γαλλία, στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Houilles, βρέθηκε ένα άγαλμα της Παναγίας και ένας σταυρός σπασμένα και πεταμένα στο έδαφος.

Τον ίδιο μήνα, κάηκαν διάφορα σκεύη και αγάλματα Αγίων, ενώ σταυροί καταστράφηκαν στο Καθεδρικό Saint-Alain στο Lavaur, στη νότια κεντρική Γαλλία. Μετά από τον βανδαλισμό, ο δήμαρχος της πόλης, Bernard Canyon, σε μια δημόσια δήλωση, είπε: «Ο Θεός θα τους συγχωρήσει. Εγώ όχι».

Το τί συνέβη στην Παναγία των Παρισίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη με σιγουριά. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η χρονική στιγμή που το ατύχημα συνέβη βάζει πολλούς σε σκέψεις. Ας περιμένουμε, λοιπόν, τα τελικά συμπεράσματα της Πυροσβεστικής…

Shares