Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Δεκάδες αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο Media Park στο Hilversum

 

Εκεί που μια ομάδα αγροτών απέκλεισε το Α9 με κατεύθυνση προς το Άμστερνταμ απόψε, ο νέος όμιλος στο Hilversum είναι ήδη έτοιμος. Αυτή τη φορά οι αγρότες από το Έμλαντ έρχονται για να διαμαρτυρηθούν. Υπάρχει και αστυνομική παρουσία.


Ομάδες αγροτών έχουν αποκλείσει δρόμους σε όλη την επαρχία όλη την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο εφιστούν την προσοχή στο πρόβλημα του αζώτου. Στο Άλκμααρ έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα επειδή δεν ήθελαν να αφήσουν στην άκρη τα τρακτέρ τους και επειδή δεν θα είχαν ακολουθηθεί οι οδηγίες της αστυνομίας.

Και φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες των αγροτών δεν έχουν τελειώσει μέχρι σήμερα. Επειδή η νέα ομάδα έχει συγκεντρωθεί πλέον σε μεγάλους αριθμούς –σύμφωνα με έναν αγρότη της διαμαρτυρίας– γύρω από το Media Park στο Hilversum. Σύμφωνα με τον φωτογράφο ειδήσεων Caspar Huurdeman, περίπου δέκα αστυνομικοί περίμεναν ήδη κατά την άφιξη.

Επί τόπου, ο Huurdeman λέει ότι οι αγρότες τώρα στέκονται όλοι μπροστά στο κτίριο του NOS. «Είναι εδώ και μιλάνε μεταξύ τους και με την αστυνομία. Αλλά είναι εδώ ειρηνικά και δεν υπάρχει επιθετικότητα». Η ατμόσφαιρα λοιπόν θα ήταν ευχάριστη. «Υπάρχουν επίσης παιδιά φάρμας που περπατούν», λέει στο NH Nieuws.

 

Προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα με ταμπέλες και πανό στα τρακτέρ. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματικά διαμαρτυρία αυτή τη στιγμή, οι συγκινήσεις είναι υψηλές. «Εδώ είναι ήσυχα και χωρίς προβλήματα, αλλά παρατηρείς ότι όταν ξεκινάς πραγματικά μια συζήτηση, οι αγρότες είναι θυμωμένοι».

Ένας αγρότης λέει ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσο καιρό θα παραμείνουν όρθιοι. Αλλά «δεν θα συμβούν τρελά πράγματα» πια, σύμφωνα με τον Huurdeman.

 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κεντρικής Ολλανδίας λέει ότι η αστυνομία βρίσκεται πράγματι σε συζητήσεις με τους αγρότες. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. «Θα παραμείνουμε παρόντες μέχρι να ακούσουμε από τον δήμο ποια είναι η πολιτική που ακολουθούμε». Η εκπρόσωπος λέει επίσης ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πώς οι αστυνομικοί γνώριζαν τη διαμαρτυρία. Ήταν ήδη στο χώρο πριν φτάσουν οι αγρότες.

Πηγή: taketonews.com

Shares