Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δέκα χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα – Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε Ελληνικά…(ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άνανδρη δολοφονία του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος και πλήρωσε το τίμημα της ελληνικής μητρικής του γλώσσας με την ίδια του τη ζωή…

Ίσως για κάποιους να φαντάζει υπερβολή, ωστόσο είναι η πικρή αλήθεια. Μια αλήθεια που κουβαλάνε εδώ και εκατό χρόνια όλοι εκείνοι οι Βορειοηπειρώτες που φυλάνε ως άλλη κόρη οφθαλμού τα χρηστά ήθη και ιδιαιτέρως δε την ελληνική γλώσσα της μάνας τους.

Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, λίγοι στάθηκαν στο συνεχόμενο δράμα μιας βασανισμένης οικογένειας και ακόμη πιο λίγοι θυμούνται τη θυσία. Οποιαδήποτε λέξη που βγαίνει από το στόμα κάθε γηγενή μας Έλληνα, όλο και κάπου θα ηχεί αρνητικά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Στην Αλβανία, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν μεμονωμένα τα περιστατικά γλωσσικού ρατσισμού, σίγουρα δε μπορούν να αρνηθούν την έντονη προκατάληψη που υπάρχει σε όσους ομιλούν την Ελληνική. Αυτό είναι άλλωστε που κάνει τους Βορειοηπειρώτες να υψώνουν «τείχη» απέναντι στην αλβανική γλώσσα, την οποία όμως σέβονται και χρησιμοποιούν στις επαφές τους με τους αλλογενείς συμπατριώτες τους.

Ο Αριστοτέλης Γκούμας, αποτελεί πια εκείνο το μαρτυρικό πρόσωπο που θέτει την Αλβανία, την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη προ των ευθυνών τους!

https://www.facebook.com/himara1/videos/2776193479332733/

 

Ο Ανταποκριτής

himara.gr

 

Shares