Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δέκα αγγλικές ποδοσφαιρικές ομάδες στις 32 πιο πολύτιμες της Ευρώπη

 

Σύμφωνα με την Football Benchmark, η Premier League – σε αντίθεση με άλλα Big 5 πρωταθλήματα – κλείδωσε με επιτυχία το τρέχον εγχώριο πακέτο, χωρίς καμία απώλεια σε αξία αυξάνοντας μάλιστα, τα έσοδά της από τις διεθνείς μεταδόσεις

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στην Αγγλία δεν πτοήθηκαν από τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία της Covid-19, γεγονός που αποδεικνύεται και έμπρακτα καθώς συνολικά, 10 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της αγγλικής Premier League συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 32 πιο πολύτιμες ομάδες της Ευρώπης.

Σημειώνεται μάλιστα, πως ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί στο 1/3 των ομάδων. Πιο αναλυτικά, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι χαρακτηρίζονται ως οι πολυτιμότερες σε αξία ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας. Ακόμη, η Άστον Βίλα κατάφερε να μπει στη λίστα για πρώτη φορά ενώ παράλληλα, η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στο κλαμπ των πολυτιμότερων ομάδων έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

 

Στο μεταξύ, η Τσέλσι, η οποία υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, πέρασε και επισήμως, στα χέρια του Αμερικανού επενδυτή Τοντ Μπόελι, καθώς και η Τότεναμ, οι ιδιοκτήτες της οποίας δεσμεύτηκαν 188 εκατομμύρια δολάρια, κατατάσσονται επίσης, στην πρώτη 10άδα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, είναι γεγονός πως, το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι το πλουσιότερο στον κόσμο. «Σε αντίθεση με άλλα Big 5 πρωταθλήματα, η Premier League κλείδωσε με επιτυχία το τρέχον εγχώριο πακέτο χωρίς καμία απώλεια σε αξία αυξάνοντας μάλιστα, τα έσοδά της από τις διεθνείς μεταδόσεις», αναφέρει η Football Benchmark.

Πηγή: newmoney.gr

Shares