Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ πως ο Κλάους Σουάμπ χρησιμοποιεί την πανδημία για να πετύχει τον σκοπό του την «Μεγάλη Επανεκκίνηση»

ΔΕΙΤΕ πως ο Κλάους Σουάμπ χρησιμοποιεί την πανδημία για να πετύχει τον σκοπό του την  «Μεγάλη Επανεκκίνηση»

 Ο πρόεδρος του WEF, Klaus Schwab, είχε εδώ και χρόνια εκφράσει το όραμά του για την περίφημη αυτήν «Επανεκκίνηση» και θεωρεί πως η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική κρίση, που αυτή προκάλεσε, είναι η τέλεια ευκαιρία για να το υλοποιήσει.

Στα πλαίσια της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ο Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab), ο 82χρονος Γερμανός ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και πρώην μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είχε δηλώσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή:«Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έως την Κίνα, πρέπει να συμμετέχει στη Μεγάλη Επανεκκίνηση, και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως την τεχνολογία, πρέπει να μετασχηματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση»

Great Reset: Με όπλο την «πανδημία» προωθούν την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» – ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Το βιβλίο κυκλοφόρησε φέτος , οι συγγραφείς του ισχυρίζονται πως η κρίση του κορονοϊού πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κύριος Schwab γράφει πως πρέπει να αλάξουμε τις συνήθειές μας και να είμαστε ικανοποιημένοι με λιγότερα. Αρκετά ύποπτη τοποθέτηση, όταν συνδυάζεται με το μήνυμα «δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτιχσμένος», που είδαμε παραπάνω.Αναπτύσσει τις ανησυχίες του για το «σκοτεινό φαινόμενο» της ανόδου του εθνικισμού εν μέσω της πανδημίας και της αντίδραση του κόσμου απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας.Εκφράζει σε πολλά σημεία τη θλίψη του για το ότι δεν έχουμε παγκόσμια διακυβέρνηση και αυτό μhttps://voicenews.gr/dimia-proothoun-tin-megali-epanekkinisi-deite-to/ας καθιστά ευάλωτους σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η τρέχουσα πανδημία  πανάγαθος ολιγάρχης παραδέχεται συχνά στο βιβλίο του πως τα lockdowns έχουν καταστροφικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες. Θεωρεί όμως πως πρέπει να διατηρήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής και μετά την πανδημία, «για να σώσουμε το κλίμα» .Συνεχίζει γράφοντας πως (για το καλό του περιβάλλοντος φυσικά) πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Να κινούμαστε λιγότερο. Να συναναστρεφόμαστε λιγότερο μεταξύ μας. Εν ολίγοις το lockdown να γίνει τρόπος ζωής (σελ. 111).Σε πλήρη συμφωνία με τα ανωτέρω, ο Αμερικανός Τσιόδρας, Anthony Fauci, δήλωσε προ ολίγων ημερών πως ακόμη και μετά το εμβόλιο και τη λήξη της πανδημίας, θα πρέπει να συνεχίστούν το social distancing και τα μέτρα.Ο κύριος Schwab γράφει πως πρέπει να αλάξουμε τις συνήθειές μας και να είμαστε ικανοποιημένοι με λιγότερα . Αρκετά ύποπτη τοποθέτηση, όταν συνδυάζεται με το μήνυμα «δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτιχσμένος», που είδαμε παραπάνω.Στον επίλογο του βιβλίου τονίζει πως η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι απόλυτη ανάγκη, αλλιώς οδηγούμαστε στην καταστροφή. Περιέργως, αναφέρεται και στο θάνατο του George Floyd, για να μας υπενθυμίσει ότι το αύριο πρέπει να αλλάξει.

Ωστόσο σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση δεν μένει μόνο εκεί συνεχίζει και αναφέρει τα εξής:

 

Ερώτηση δημοσιογράφου Ιζαμπέλ Κουμάρ, Euronews:
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ο κορονοϊός μπορεί να είναι η αφετηρία για να διορθώσουμε διάφορα πράγματα στον πλανήτη μας. Η παγκόσμια ανισότητα φανερώθηκε σε όλο της το μεγαλείο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αποκαλύφθηκαν το βαθύ χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, οι αδικίες του συστήματος υγείας, η εργασιακή ανασφάλεια, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και οι ηγέτες που εργάζονταν για το συμφέρον τους και όχι για τους πολίτες της χώρας τους. Παράλληλα όμως αναδείχθηκε για πρώτη φορά ότι ο πλανήτης μπορεί να συνεργαστεί γρήγορα για το ευρύτερο καλό. Ο καθηγητής Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, πιστεύει ότι μπορεί να γίνει μια παγκόσμια επανεκκίνηση. Μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο γι’ αυτό. Είναι μαζί μας σήμερα. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας στο Global Conversation. Όταν βλέπετε την κατάσταση που είναι ο κόσμος σήμερα, ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό;

Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ:
Η λέξη επανεκκίνηση είναι αυτή που ταιριάζει στην περίσταση, γιατί ακόμη αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιό, αλλά μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, μετά την ανακοίνωση των εμβολίων. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα σχεδιάσουμε την εποχή μετά τον κορονοϊό. Κι εδώ μου έρχεται βέβαια στο μυαλό η λέξη επανεκκίνηση. Γιατί ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά κανονικότητα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, όπως έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να σκεφτούμε τι πήγε λάθος και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.

Ερώτηση δημοσιογράφου Ιζαμπέλ Κουμάρ, Euronews:
Σε τι δίνετε προτεραιότητα, αν επιτευχθεί αυτή η επανεκκίνηση;

Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ:
Υπάρχουν τρεις διαστάσεις, τρεις προτεραιότητες. Η πρώτη είναι να κάνουμε τον κόσμο μας πιο ανθεκτικό, γιατί είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον κι άλλες εκπλήξεις, μαύρους κύκνους, όπως αποκαλούνται, ίσως ιούς διαφορετικού είδους. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να μην υπάρχουν αποκλεισμοί. Να είναι ο κόσμος μας πιο δίκαιος, γιατί έχουμε φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, όσον αφορά στους πολίτες που αισθάνονται αποκλεισμένοι. Τέλος πρέπει να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απανθρακοποίηση, για να αποφύγουμε κάποια τεράστια καταστροφή στο μέλλον, της οποίας τα σημάδια βλέπουμε ήδη σήμερα.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares