Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δανία: Μετακομίζει ο πρίγκιπας Ιωακείμ αφού η βασίλισσα αφαίρεσε τους τίτλους από τα παιδιά του

Μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε Β΄ της Δανίας να αφαιρέσει από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ τους βασιλικούς τίτλους, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας με την οικογένειά του μετακομίζουν στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Ιωακείμ θα αναλάβει νέα θέση υπό το Υπουργείο Άμυνας ως ακόλουθος της αμυντικής βιομηχανίας στην Δανική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όπου ο Πρίγκιπας… θα βοηθήσει τα επόμενα χρόνια στην ενίσχυση της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά». Σημειώνει επίσης ότι: «Ο Πρίγκιπας Ιωακείμ και η οικογένεια του θα μετακομίσουν στην Ουάσινγκτον το καλοκαίρι του 2023».

Τα τελευταία χρόνια ο Δανός γαλαζοαίματος ζει στο Παρίσι με την δεύτερη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαρί και τα δύο τους παιδιά ενώ στην Κοπεγχάγη παραμένουν τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο με την κόμισσα Αλεξάνδρα.

Η βασίλισσα της Δανίας δεν αφαίρεσε τους τίτλους από τα τέσσερα παιδιά του πρωτότοκου γιου της και διαδόχου πρίγκιπα Φρέντερικ ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη αντιβασιλέα λόγω της χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη η μητέρας του.

newsit.gr

Shares