Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δανία: Χαλαρώνει τα μέτρα για τους εμβολιασμούς – Πιθανότητα επανερχομού το φθινόπωρο

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επιδημία ήταν υπό έλεγχο και ότι τα επίπεδα εμβολιασμού ήταν υψηλά, η Δανική Υγειονομική Αρχή είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε «καλή θέση».

«Ως εκ τούτου, τερματίζουμε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19», δήλωσε ο Bolette Søborg, διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών της αρχής.

Περίπου το 81 τοις εκατό των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Δανίας έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου και το 61,6 τοις εκατό έχει λάβει επίσης αναμνηστικό. Η Δανία σημείωσε πτώση στον αριθμό των νέων λοιμώξεων και σταθερά ποσοστά νοσηλείας. Ενώ οι προσκλήσεις για εμβολιασμούς δεν θα εκδίδονται πλέον μετά τις 15 Μαΐου, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προβλέπουν ότι οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν μετά το καλοκαίρι.

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε ξανά το πρόγραμμα εμβολιασμού το φθινόπωρο. Θα προηγηθεί μια ενδελεχής επαγγελματική αξιολόγηση για το ποιος και πότε να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», είπε ο Søborg. Καθώς ένα κύμα της παραλλαγής Omicron έπληξε τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, η Δανία ενίσχυσε την εκστρατεία εμβολιασμού της, επιταχύνοντας την πρόσβαση σε ενισχυτικές βολές και προσφέροντας μια τέταρτη δόση από τα μέσα Ιανουαρίου στους πιο ευάλωτους.

 

πηγή: the local

Shares