Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Daily Mail: Η Δύση πρότεινε…όρους παράδοσης στον Πούτιν μετά τις εξελίξεις στη Χερσώνα

Η Δύση πρότεινε στον Βλαντίμιρ Πούτιν όρους παράδοσης, καθώς τα στρατεύματα της Μόσχας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, αποκάλυψε σήμερα ένας ακαδημαϊκός που είναι ειδικός σε θέματα πολιτικής της Ρωσίας.

Ο καθηγητής Valery Solovey, πρώην μέλος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι η Δύση πρότεινε στη Ρωσία να εγκαταλείψει όλα τα εδάφη που κατέκτησε στην Ουκρανία, με εξαίρεση την Κριμαία. Σύμφωνα με την Daily Mail, η συγκεκριμένη περιοχή θα γινόταν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και το καθεστώς της δεν θα συζητείτο ξανά μέχρι το 2029.

Σε αντάλλαγμα, ο Πούτιν και οι συνεργάτες του θα απέφευγαν τις ποινικές διώξεις για εγκλήματα πολέμου και θα τους επιτρεπόταν να παραμείνουν στην εξουσία, υποστήριξε ο καθηγητής Solovey.

Ο ακαδημαϊκός ανέφερε επιπλέον ότι η πρόταση είχε συζητηθεί μεταξύ της Ουκρανίας και των Δυτικών της συμμάχων πριν παρουσιαστεί στον στενό κύκλο του Πούτιν – ο οποίος αντέδρασε θετικά στην ιδέα.

Η Ρωσία ζητά τις τελευταίες ημέρες την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουάσινγκτον σιωπηλά προτρέπει την Ουκρανία να κάνει το ίδιο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι πρόσφατα δήλωσε ότι είναι διατεθιμένος να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία αρκεί να μην είναι ο Πούτιν στην εξουσία.

real.gr

Shares