Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Δ.Τσερμενίδης στον FOCUS FM: Δεν μπορεί να βγαίνουν οι μετανάστες από τις δομές χωρίς μάσκες…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας για τη διενέργεια ελέγχων στους αλλοδαπούς, που φιλοξενούνται στις δομές της Θεσσαλονίκης, ζήτησε μέσω του FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το λεωφορείο της γραμμής 27 ξεκινάει γεμάτο από το τέρμα. Μπαίνουν 60-70 άτομα μαζί. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΘ να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση της αστυνομίας. Δεν μπορεί να βγαίνουν οι μετανάστες από τις δομές χωρίς μάσκες. Η πολιτεία πρέπει να το δει, να τους δώσουν και μάσκες και εισιτήριο», σημείωσε ο κ.Τσερμενίδης.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, που ισχύουν στα λεωφορεία, είπε πως «επιτρέπεται να επιβαίνουν μόνο καθήμενοι, ενώ αν κάποιος δεν έχει μάσκα δεν μπαίνει στο λεωφορείο. Αν έχει μπει και δεν κατεβαίνει, καλούμε την αστυνομία». Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που μίλησε και για την δυσκολία των οδηγών να εργαστούν φορώντας μάσκα, καθώς «ιδρώνουν, δεν μπορούν να πάρουν αναπνοή και πρέπει κάθε 2-3 ώρες να την αλλάζουν». Για τους «συνοδούς επιβατών», τόνισε πως «χθες πρώτη μέρα δεν ήταν σε όλα τα λεωφορεία, αλλά γίνεται μία προσπάθεια να είναι σε όλα».

Οι συνοδοί επιβατών πάντως δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν τα εισιτήρια και μάλιστα ο κ.Τσερμενίδης ανέφερε πως «κανείς δεν κόβει εισιτήριο», ενώ μίλησε για «δύσκολη κατάσταση» και παρέπεμψε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ για το ακριβές ύψος της ζημίας, που υφίσταται ο Οργανισμός από τα μειωμένα έσοδα, αφού ούτως ή άλλως κυκλοφορούν μόνο 220 από τα συνολικά 400 λεωφορεία του Οργανισμού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Δ.Τσερμενίδη στον FOCUS FM 103.6,εδώ:

Shares