Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Δ.Γάκης: «Η κυβέρνηση είπε ψέματα – Δεν υπήρχαν 1.300 κρεβάτια ΜΕΘ αλλά μόνο 1.000 και χωρίς στελέχωση»

«Αν υπήρχαν όσα έλεγαν δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς»

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο γνωστός γενικός χειρουργός Δ.Γάκης σε ότι αφορά τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας και την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κόστισε τις ζωές σε χιλιάδες ανθρώπους σύμφωνα με την έκθεση Λύτρα.

Αυτή την φορά αποδομεί το αφήγημα της κυβέρνησης για την ύπαρξη 1.300 ΜΕΘ που τελικά δεν ήταν τόσες αλλά μόνο 1.000 και χωρίς στελέχωση, άρα οι λειτουργικές ΜΕΘ ήταν ακόμα λιγότερες.

Μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά με βάση τον αριθμό που αναφέρει η κυβέρνηση θα έπρεπε να υπήρχε πλεόνασμα αρκετό για να καλυφθούν και οι εξάρσεις της πανδημίας συνεπώς είναι αδύνατον «να μην τους έφταναν τα κρεβάτια ΜΕΘ»

«Άρα έλεγαν ψέματα» καταλήγει.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Δ.Γάκη

«4. ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ 1300 ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ Η ΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;
#Ήρθε η ώρα να κάνω μερικούς απλούς υπολογισμούς για να ανακαλύψω αν υπήρξαν ή όχι, στην πραγματικότητα, τα 1300 κρεβάτια εντατικής που λέγανε.
#Μπορείτε να δείτε συνημμένα τους υπολογισμούς μου , χειρόγραφα, λόγω ελλείψεως χρόνου

#Συνοπτικά, για τους 14011 διασωληνωμένους απαιτούνταν 250.978 κρεβατια- ημέρες ( μέσος χρόνος νοσηλείας 17,9 ημέρες).

#Εάν ήταν αλήθεια ότι υπήρχαν 1300 κρεβ ΜΕΘ, (τα 600 για κοινές ανάγκες και 700 για Covid-19), στις 581 ημέρες της μελέτης Λύτρα, υπήρχαν διαθέσιμες 406700 κρεβ- ημέρες συνολικά.

#Άρα υπήρχε πλεόνασμα 155.722 κρεβ-ημερών, αρκετά για να καλυφθούν και οι εξάρσεις.

#Πως, λοιπόν δεν τους έφταναν τα κρεβάτια ΜΕΘ και διασωλήνωναν εκτός ΜΕΘ;

#ΑΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

#«Τύχη αγαθή», όταν τελείωνα τους υπολογισμούς μου, άκουσα τον κ. Καπραβέλο, Δ/ντη ΜΕΘ «Παπανικολάου», στο Focus Fm, να παραδέχεται ότι τα κρεβάτια των ΜΕΘ ήταν γύρω στα 1000, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μου πλήρως.

#Εμ, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» κύριοι…Σας είχα προειδοποιήσει ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»… Είναι αφέλεια να νομίζετε ότι δεν υπάρχουν Ελληνες που το μυαλό τους «κόβει» και θα σας αποκαλύψουν.

#Δείτε του υπολογισμούς όσοι ενδιαφέρεστε, στην φωτό.

#Μπράβο στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. Στέφανο Δαμιανίδη που πήρε την ζωντανή συνέντευξη από τον κ. Καπραβέλο στο Focus Fm».

 
pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares