Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Creta Farms: Δεκτό το αίτημα να ενταχθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές…

Το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας που επικαλέστηκε τις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα – Σκοπός η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της και η αποφυγή μείωσης της αξίας της…

Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα για ένταξη της Creta Farms σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και της έκδοσης προσωρινής διαταγής σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας για τις υφιστάμενες οφειλές της έναντι του συνόλου των πιστωτών της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σύνολο των ληξιπροθέσμων απαιτήσεων που διατηρούν οι προμηθευτές της εταιρείας έναντι αυτής ανέρχονται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε την αίτηση με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, με σκοπό τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποβλέποντας στην προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της.

Να σημειωθεί πως το αίτημα προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε στις 25 Οκτωβρίου και συζητήθηκε σήμερα. Επίσης με βάση τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας, η αλλαντοβιομηχανία «απολαμβάνει» την προστασία για διάστημα τεσσάρων μηνών. Κάτι που ουσιαστικά προσφέρει μία ανάσα στην εταιρεία ώστε να τρέξει το σχέδιο εισόδου στρατηγικού επενδυτή και της υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικά.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares