Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

Credit Suisse: Συνεχίζεται το θρίλερ – Οι μέτοχοί της απέρριψαν την πρόταση της UBS

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, καθώς σύμφωνα με τους Finbancial Times, η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας θεωρούν πολύ χαμηλή την προσφορά.

Η Credit Suisse φαίνεται πως απορρίπτει την προσφορά για εξαγορά της από την UBS, όπως μετέδωσε το Bloomberg News, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η προσφορά έφτανε έως και 1 δισ. δολάρια.

Επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse αντιστέκεται στην πρόταση, καθώς θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Credit Suisse: Κρίσιμη για το τραπεζικό σύστημα η εξαγορά της από την UBS
Σύμφωνα με τους Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε την Κυριακή (19/3) την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Η προσφορά κατατέθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου, με την UBS να προτείνει εξαγορά στα 0,25 φράγκα ανά μετοχή της Credit Suisse, έναντι 1,86 φράγκων που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής (17/3).

Επίσης, σύμφωνα με τους Financial Times, η UBS επιμένει να υπάρξει πρόβλεψη ακύρωσης της συμφωνίας αν υπάρξει μια σημαντική αρνητική μεταβολή με άνοδο των spreads των CDS της κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο.

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares