Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Covid και υπερκόπωση στο προσωπικό της Lufthansa προκαλούν χάος σε αεροδρόμια της Γερμανίας

munich

Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους της Lufthansa δηλώνει άρρωστος – Καθημερινά πέντε χιλιάδες «ορφανές» βαλίτσες στοιβάζονται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αφού το προσωπικό δεν επαρκεί


Χάος επικρατεί σε πολλά αεροδρόμια της Γερμανίας την ώρα που η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη κυρίως σε προσωπικό εδάφους καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει δηλώσει ασθένεια λόγω covid ή υπερκόπωσης.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα, εκπρόσωπος της Lufthansa αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το ποσοστό των ασθενών σε ότι αφορά το προσωπικό εδάφους έχει αυξηθεί απότομα. Οι εργαζόμενοι νοσούν από κορωνοϊό ή από υπερκόπωση με το ποσοστό των ασθενών να φθάνει έως και το 30%. Για τoυς πιλότους και τις αεροσυνοδούς, το ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης εφημερίδας «BILD», καθημερινά πέντε χιλιάδες «ορφανές» βαλίτσες στοιβάζονται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό.

Πολλές από αυτές μεταφέρονται μέχρι και στο Μόναχο με φορτηγά από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας, συνολικά 5.000 βαλίτσες από διάφορες αεροπορικές εταιρείες φυλάσσονται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο του Μονάχου περιμένοντας τους ιδιοκτήτες τους να τις παραλάβουν.

Πηγή: protothema.gr

Shares