Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021

Covid-19:Πληθαίνουν τα αιτήματα για νεκροτομή από συγγενείς

Συγγενείς, ζητούν νεκροτομή για τους ανθρώπους που έχασαν.

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους όχι τίποτα άλλο για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα. Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την 6η μέρα μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε η σύζυγος ενός 70χρονου που δηλώθηκε ως θύμα του κορονοϊού.

Η ίδια το διαψεύδει ζητώντας από τον Εισαγγελέα να διατάξει νεκροτομή. Νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό ταυτόχρονα σε διαφορετικά νοσοκομεία. Εκείνος στο Ρίο, εκείνη στον Άγιο Ανδρέα. Πάλεψαν 10 μέρες με τον ιό ωστόσο, ο σύζυγος της δεν τα κατάφερε.

«Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν (στα παιδιά μου) ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από 4 ημέρες πέθανε. Η σύζυγος μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, υποστηρίζει πως ο 70χρονος δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού αλλά από αφυδάτωση», πρόσθεσε.

«Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου «στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό» απαντούσαν «γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς. Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση», συμπλήρωσε.

«Χάθηκε ο άνθρωπός μας από το τίποτα»

Mία ακόμη νεκροτομή έγινε στον Πύργο αυτή τη φορά με στενό συγγενή του θύματος να υποστηρίζει πως το θύμα δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού.

«Από τι πέθανε τελικά; Από την πείνα; Από το μικρόβιο; Από κορoνοϊό πάντως δεν πέθανε. Το νοσοκομείο του χρέωσε πως απεβίωσε από κορονοϊό, μας είπαν πως διασωληνώθηκε κιόλας, ενώ ήταν ψέματα. Δεν διασωληνώθηκε ποτέ, δεν είχε καμία πληγή, κανένα τραύμα πάνω του. Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος, έλεγξαν όλα του τα όργανα», δήλωσε συγγενής θύματος κορoνοϊού.

Την ίδια ώρα οι περιπτώσεις των συγγενών που αμφισβητούν το ιατρικό πόρισμα και καταθέτουν αίτημα για νεκροτομή, ολοένα και πληθαίνουν.

«Ήξερα ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό, έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε στα νοσοκομεία», δήλωσε συγγενής θύματος.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares