Σάββατο , 27 Νοεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

COVID-19 : Αρχίζουν και οι διαφωνίες μεταξύ των ειδικών…

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία, φαίνεται ότι σύντομα θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολο στάδιο. Εν όψει αυτού όμως αρχίζουν να φαίνονται διάφορα στοιχεία, που προμηνύουν μία κατάσταση πολύ διαφορετική από εκείνη του Μαρτίου.

Τότε υπήρξε μία σύμπνοια πολιτικής, επιστήμης και κοινωνίας. Και αυτό ήταν καθοριστικό για την επιτυχία και τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η κοινωνία ή έστω ένα τμήμα της, πράττει κατά βούληση και κινείται απερίσκεπτα. Η πολιτική μοιάζει να ασχολείται περισσότερο με άλλα και όχι τόσο με το υγειονομικό θέμα, ενώ και μεταξύ των ειδικών υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες.

Τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι όπως ο καθηγητής Σύψας προαναγγέλλουν ένα νέο lockdown, άλλοι, όπως ο καθηγητής Δερμιτζάκης, δεν το βρίσκουν καλή ιδέα: «Αν χρειαζόμαστε lockdown για να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά, έχουμε πρόβλημα. Αν κάνουμε τώρα θα ξανακάνουμε και τον Δεκέμβριο», σημείωσε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τονίζοντας ότι σε αυτό το στάδιο θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί ο συνδυασμός άλλων μέτρων.

«Δεν είναι καλή ιδέα. Πρέπει να εξαντλήσουμε και να βρούμε το συνδυασμό άλλων μέτρων, πριν φτάσουμε εκεί. Να κρατήσουμε τη λύση αυτή για αργότερα. Δεν είναι βιώσιμος τρόπος διαχείρισης αυτός. Ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί τελικά, όσο και αν δεν είναι καλή ιδέα…

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares