Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Χτύπημα των ΗΠΑ στο Ισλαμικό Κράτος: Σκότωσαν τον ηγέτη Ουσάμα αλ Μουζαχίρ στην ανατολική Συρία

Τον Ουσάμα αλ -Μουζαχίρ, εκ των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σκότωσαν στην ανατολική Συρία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι ΗΠΑ.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πλήγμα στις 7 Ιουλίου, το οποίο σκότωσε τον Ουσάμα αλ –Μουχαζίρ, έναν ηγέτη του ISIS ( Ισλαμικού Κράτους) στην ανατολική Συρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το πλήγμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 που είχαν, νωρίτερα εντός της ημέρας, παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη σε μια σύγκρουση που είχε διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον μυστικών πρακτόρων του ISIS που επιχειρούν στη Συρία
Η Ουάσινγκτον έχει εντείνει τον τελευταίο χρόνο τις επιδρομές και τις επιχειρήσεις εναντίον ύποπτων μυστικών πρακτόρων του ISIS που επιχειρούν στη Συρία, σκοτώνοντας και συλλαμβάνοντας διάφορους ηγέτες του, οι οποίοι είχαν καταφύγει σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αφού η οργάνωση έχασε τα τελευταία εδάφη που είχε υπό τον έλεγχο της στη Συρία το 2019.

Η δολοφονία του πρώην επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί «χαλίφης όλων των μουσουλμάνων», έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία έκτοτε έχει βάλει στο στόχαστρο της τους επιζώντες ηγέτες του, πολλοί από τους οποίους πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Ωστόσο, οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ λένε ότι το ISIS παραμένει μια σημαντική απειλή στην περιοχή, αν και οι δυνατότητές του έχουν υποβαθμιστεί και η ικανότητά του να ανασυγκροτήσει το δίκτυό του έχει αποδυναμωθεί.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε το ένα τρίτο της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας στην κορύφωσή του το 2014. Παρόλο που ηττήθηκε και στις δύο χώρες, οι μαχητές του συνεχίζουν να διεξάγουν ανταρτικές επιθέσεις.

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares