Το δεύτερο είναι η ηλικία του. Δεν είναι… συνταξιούχος, αλλά σε σχέση με τους «βιτρινάτους» του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται στην πρώτη νιότη. Ο ίδιος, κατά καιρούς μιλώντας σε συμπατριώτες του δεν έχει κρύψει πως στο τέλος της καριέρας του θα επιστρέψει στη Βραζιλία. Το ξεκαθαρίζει όμως λέγοντας πως δεν το βλέπει πριν το επόμενο καλό του συμβόλαιο.

Και εδώ είναι που φαίνεται πως παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχουν αποδείξει πως έχουν αισθητήριο της αγοράς. Το αγωνιστικό άλλωστε είναι προφανές από την παρουσία του Γκιλιέρμε στο γήπεδο και το πόσο καταλυτικός είναι στην εικόνα της ομάδας.

Σημερινά δημοσιεύματα λοιπόν θέλουν τους Πειραιώτες να έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου. Αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 και στον Ολυμπιακό, προφανώς δεν θέλουν να ρισκάρουν ένα νέο σίριαλ α λα Φορτούνη του περασμένου καλοκαιριού, ούτε και προφανώς να φτάσουν στο επόμενο πιεσμένοι από το στάτους του Βραζιλιάνου.

Ο παίκτης, δεδομένα, περνάει καλά στην Ελλάδα. Έχει βρει τον εαυτό του στους Eρυθρόλευκους, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και γνωρίζει πως αν το… θελήσει μπορεί εύκολα να βρει ομάδες που θα καταθέσουν προτάσεις γι’ αυτόν.

Ο Ολυμπιακός του προσφέρει καλά χρήματα (περίπου 700.000 ευρώ ετησίως) και για να τον δελεάσει να παραμείνει οι πληροφορίες θέλουν να του καταθέτει πρόταση που θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας τον έτσι και μισθολογικά σε έναν από τους σημαντικότερους της ομάδας.

Διάθεση, εκατέρωθεν, υπάρχει για ανανέωση συμβολαίου. Βιασύνη, όχι, αφού προφανώς η κίνηση του Ολυμπιακού είναι προληπτική, να προλάβει ενδεχόμενες καταστάσεις που θα δυσκολευτεί να ελέγξει (όπως τώρα). Και το παρελθόν έχει δείξει πως τουλάχιστον αυτούς που πραγματικά θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους οι Eρυθρόλευκοι, έχουν τον τρόπο να τους κρατάνε.