Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021
Τελευταία Νέα

Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές οδηγούνται οι καταδικασμένοι – Στο Δομοκό το διευθυντήριο – Παρούσα η Ουρανία Μιχαλολιάκου…

Σε εξέλιξη είναι η μεταγωγή των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής ανά ομάδες στις φυλακές. Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης στις φυλακές Δομοκού. Που μεταφέρονται οι υπόλοιποι.

Τρεις καταδικασθέντες μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οι πρώτοι που αναχώρησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι από την ΓΑΔΑ για τις φυλακές. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε η μεταγωγή ακόμα ενός ατόμου που είχε μια ζακέτα στο κεφάλι. Πιθανότατα ήταν η καταδικασμένη πρώην αστυνομικός, Βενετία Πόπορη. Η μεταγωγή γίνεται ανά ομάδες.

Έξω από την ΓΑΔΑ είναι και σήμερα η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων ανάμεσά τους και η ηγετική ομάδα θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Στις φυλακές θα μεταφερθούν συνολικά οι 37 από τους 39 από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή που άκουσαν το δικαστήριο να τους αρνείται την αναστολή έως το Εφετείο. Κι αυτό γιατί οι άλλοι δυο είναι ο Χρήστος Παππάς που είναι φυγόποινος και ο Ηλίας Παναγιώταρος που είναι ευρωβουλευτής και πρέπει να αρθεί η ασυλία του.

Λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού που επικρατούν, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Αντίθετα,  μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός μετέβη στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares