Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Χριστιανός από την Αλγερία καταδικάστηκε και τιμωρήθηκε για “διατάραξη της ισλαμικής πίστης”

Ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε μη εξουσιοδοτημένες δωρεές για τη διάδοση του Χριστιανισμού και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 100.000 δηναρίων (740 δολαρίων ΗΠΑ).

Ο Αχμέντ Μπεγκάλ,  από την επαρχία Άιν Ντέφλα αναφέρει ότι αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για διανομή Βίβλων, εκτύπωση χριστιανικής λογοτεχνίας και απόπειρα “ανατροπής της μουσουλμανικής  πίστης,” τα οποία αρνείται. Σημειώνεται ότι το όνομα του κατηγορουμένου έχει αλλάξει για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να υπογράψει αστυνομική έκθεση χωρίς να τού επιτραπεί να την διαβάσει, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν, βασίστηκαν σε αυτήν. Ο δικηγόρος του Μπεγκάλ δεν εμφανίστηκε για ακρόαση στις 30 Ιουνίου ή κατά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης στις 9 Ιουλίου.

File:Basilique Notre-Dame d Afrique Alger.jpg - Wikimedia Commons

Χριστιανική εκκλησία στην Αλγερία

Ο άνδρας και η σύζυγός του έγιναν Χριστιανοί το 2013.  Ο Μπεγκάλ, η γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά τους αντιμετώπισαν χρόνια απειλών και προσβολών επειδή εγκατέλειψαν το Ισλάμ.

Οι δύο εκτεταμένες, (σ.σ. πολυπληθείς), οικογένειες των μεταστραφέντων άρχισαν να τους παρακολουθούν. Μετά από χρόνια πίεσης από την οικογένειά της, η σύζυγός του τελικά “ξαναζύγισε” την πίστη της και τον κατηγόρησε, το 2017, ότι επιτέθηκε κατά του ισλάμ και κατέστρεψε ένα κουτί που είχε χαραγμένο επάνω του στίχο από το κοράνι. Το σπίτι του δέχθηκε επιδρομή και οι κινήσεις του καταγράφονταν, αλλά ποτέ δεν φυλακίστηκε.

Top Religion Population in Algeria 1900 - 2100 | Religion Population Growth | Data Player - YouTube

Το θρησκευτικό μωσαϊκό της βορειοαφρικανικής χώρας

Σήμερα, ο Μπεγκάλ έχει χωριστεί από τη γυναίκα και τα παιδιά του καθώς η σύζυγός του τα απομάκρυνε από αυτόν. Συνελήφθη στις 17 Απριλίου 2021 και κρατήθηκε για κάποιο διάστημα με την αστυνομία να του λέει ότι “υπάρχουν πολλές φήμες και κατηγορίες για εσάς. Είστε πολύ δραστήριος, φαίνεται.” Μετά από την ανάκριση, τον ακολούθησαν πίσω στο σπίτι του όπου πραγματοποίησαν επιδρομή, παίρνοντας χριστιανικά βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του.

Ο Μπεγκάλ έχει οκτώ ημέρες για να ασκήσει έφεση για την καταδίκη του και προτίθεται να το πράξει. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, εμπίπτουν στον νόμο του 2006, ο οποίος ρυθμίζει ζητήματα της μη μουσουλμανικής λατρείας, επίσης γνωστός ως νόμος 03/06. Η καταδίκη για εγκλήματα “που αποσκοπούν στην υπονόμευση της πίστης ενός μουσουλμάνου” μπορεί να κυμαίνεται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκισης και από 500.000 έως ένα εκατομμύριο αλγερινά δηνάρια σε πρόστιμα.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Τoυ ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares