Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023

Χρεώσεις-φωτιά των τραπεζών για συναλλαγές στο γκισέ-ΕΙΚΟΝΑ

Τσουχτερές προμήθειες χρεώνουν οι τράπεζες σε όσους χρησιμοποιούν το δίκτυο καταστημάτων για υπηρεσίες που διατίθενται μέσω των ψηφιακών καναλιών.

Κοινές συναλλαγές που εκτελούν οι ιδιώτες, όπως αποστολή εμβάσματος, πληρωμή λογαριασμών, φόρτιση προπληρωμένων καρτών ή εκτύπωση κίνησης λογαριασμών, μπορεί να κοστίσουν ακόμη και δεκάδες ευρώ εάν πραγματοποιηθούν με μετρητά στο γκισέ.

Σημαντικές χρεώσεις ισχύουν και στην περίπτωση που οι συναλλαγές πραγματοποιηθούν μεν στο κατάστημα, αλλά με χρέωση λογαριασμού αντί για χρήση μετρητών.

Στην αποστολή χρημάτων σε λογαριασμό άλλης τράπεζας, ακόμη και όταν πρόκειται για συναλλαγή προς τράπεζα εσωτερικού ή στο ίδιο νόμισμα (ευρώ), οι διαφορές μεταξύ ηλεκτρονικών και φυσικών συναλλαγών είναι χαοτικές.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες χρεώνουν προμήθεια από 12 έως 17 ευρώ για τα απλά εμβάσματα και πάνω από 25 ευρώ για τα άμεσα εμβάσματα μέσω IRIS Payments, με εξαίρεση την Alpha Bank που χρεώνει επιπλέον χρέωση 1,5 ευρώ:

πληροφορίες capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares