Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χουλουσί Ακάρ: Συνεχίζουμε τα αντίποινα στη Συρία

Ο υπουργός Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε για την επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» που πραγματοποιείται σε Συρία και Ιράκ.

O Χουλουσί Ακάρ παρέθεσε στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» που πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Κυριακής η Τουρκία σε Συρία και βόρειο Ιράκ, έδωσε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τούρκος υπουργός είχε απειλήσει ότι θα κάνει χρήση των S-400.

«Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τερματίσουμε την τρομοκρατία, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, του έθνους μας και των συνόρων μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Η επιχείρηση συνεχίζεται με αντίποινα που εκτοξεύονται από εναέρια και χερσαία οχήματα υποστήριξης πυρός. Μέχρι σήμερα, 326 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στην επιχείρηση» πρόσθεσε ο Ακάρ.

«Έχουμε μόνο έναν στόχο και αυτός είναι οι τρομοκράτες»

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «χτύπησαν το σημείο παρατήρησης των ΗΠΑ» στη βόρεια Συρία, ο υπουργός Ακάρ δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα για εμάς να βλάψουμε τις δυνάμεις του συνασπισμού ή τους αμάχους.

Έχουμε μόνο έναν στόχο και αυτός είναι οι τρομοκράτες». Όταν ένας άλλος δημοσιογράφος ρώτησε «πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο ηγετών στη Συρία», ο Ακάρ είπε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις, μικρές και μεγάλες».

in.gr

Shares