Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020

Χουάν Κάρλος: Έρευνα για υπόθεση διαφθοράς – “Βασιλικές μίζες…”…

Χουάν Κάρλος: Έρευνα για υπόθεση διαφθοράς – “Βασιλικές μίζες…”...

Τη σχέση του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος με συμβόλαιο τρένων υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία ερευνά ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας.

Ο Ισπανός εισαγγελέας θα ερευνήσει κατά πόσον ο Χουάν Κάρλος μπορεί να περιληφθεί στην υπόθεση καθώς προστατευόταν από ασυλία έως τον Ιούνιο του 2014, όταν παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε.

“Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται, ακριβώς, στην εγκαθίδρυση ή στην απόρριψη ποινικής σύνδεσης με ενέργειες που συνέβησαν μετά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο επίτιμος βασιλιάς δεν προστατευόταν πλέον από ασυλία”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έρευνα του γενικού εισαγγελέα για τον Χουάν Κάρλος προέκυψε από μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας της χώρας κατά της διαφθοράς για τη δεύτερη φάση μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας των πόλεων Μεδίνα και Μέκκα στη Σαουδική Αραβία το συμβόλαιο της οποίας δόθηκε σε μια ομάδα ισπανικών εταιριών το 2011.

Ο Χουάν Κάρλος ήταν πολύ δημοφιλής στην Ισπανία για τον ρόλο του στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία στα τέλη της δεκαετίας του ’70, προτού τα σκάνδαλα να υπονομεύσουν τη δημόσια αποδοχή του, οδηγώντας τον στην παραίτηση από τον θρόνο.

Στα μέσα Μαρτίου, ο γιος του Φελίπε, ο νυν βασιλιάς, ανέφερε σε δήλωσή του ότι αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και του αφαίρεσε το βασιλικό επίδομα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares