Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Χωρίς σημείο σύγκλισης η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν – Συγκαλείται Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής…

Χωρίς σημείο σύγκλισης η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν – Συγκαλείται Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής...

Άκαρπη τελικά η συνάντηση των δυο ανδρών δεν βρέθηκε κοινό σημείο σύγκλισης   στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωσή της.


Για μια ανοικτή, ειλικρινή και δύσκολη συνάμα συζήτηση με όλα τα θέματα στο τραπέζι κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές όσον αφορά στην διάρκειας 95 λεπτών συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας όπου ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες την χαρακτήρισε παράνομη και πως λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Επίσης, έθεσε το θέμα της στάσης του Λιμενικού της Τουρκίας και πως η Άγκυρα δεν κάνει αυτά που πρέπει για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Στην συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το Κυπριακό. Η Αθήνα λέει ακόμα πως αν υπάρχει καλή διάθεση από την Τουρκία να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας. Στο πως ήταν το κλίμα στην συνάντηση οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν μια παγωμένη χειραψία και στην συνέχεια κάθισαν στο τραπέζι με τις αντιπροσωπείες τους. Από την ελληνική πλευρά παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Από την τουρκική πλευρά ήταν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ (η θέση έχει καταργηθεί) και ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares