Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Χωρίς ηλεκτροδότηση το μεγαλύτερο μέρος του Κιέβου

26497789

Περισσότερα από τα δύο τρίτα της ουκρανικής πρωτεύουσας εξακολουθούσαν να μην έχουν ρεύμα σήμερα το πρωί, ενώ υπήρχε και διακοπή νερού σε σημαντικό μέρος της πόλης, μία ημέρα μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διακοπές στο Κίεβο.

Όπως αναφέρει το Reuters, η πρωτεύουσα ήταν ένας από τους κύριους στόχους του τελευταίου κύματος επιθέσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις που έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές και κατέστησαν αναγκαίες τις έκτακτες διακοπές ρεύματος σε άλλες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την πραγματοποίηση επισκευών.

Η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο, όπου ήδη χιονίζει και οι δρόμοι είναι παγωμένοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι τα συνεργεία κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθει το ρεύμα “το συντομότερο δυνατό”, αλλά η επαναφορά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνολική ενεργειακή “ισορροπία” του εθνικού δικτύου.

Ο Κίριλο Τιμισένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί στις περιοχές Κιρόβοραντ και Βινίτσια.

Στο νότο, ο κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς να είναι όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

“Η κατανάλωση έχει αυξηθεί σήμερα το πρωί (πράγμα λογικό), δεν υπάρχει αρκετή χωρητικότητα στο σύστημα για να το ενεργοποιήσουμε για περισσότερους καταναλωτές”, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. “Το ενεργειακό σύστημα είναι ενωμένο όπως είμαστε όλοι μας. Αν έχετε σβήσει μερικά αχρείαστα φώτα, αυτό είναι πραγματικά σημαντικό”.

 

Σήμερα αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί

Η Ουκρανία αναμένει ότι τρεις πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που απενεργοποιήθηκαν λόγω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων την Τετάρτη θα λειτουργήσουν και πάλι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γκέρμαν Γκαλουσένκο.

“Αναμένουμε ότι μέχρι το βράδυ τα πυρηνικά εργοστάσια θα αρχίσουν να λειτουργούν, παρέχοντας ενέργεια στο δίκτυο, και αυτό θα μειώσει σημαντικά το (ενεργειακό) έλλειμμα”, είπε σε σχόλια που μεταδόθηκαν από την εθνική τηλεόραση.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares