Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023

Χίος: Νέα στοιχεία για τον κρατούμενο που πήδηξε μεσοπέλαγα στη θάλασσα από το «Νήσος Σάμος»

Άκαρπες οι έρευνες που συνεχίζονται από την Χίο μέχρι τα Ψαρά. Ο κρατούμενος ζήτησε άδεια για να κάνει ένα τσιγάρο και έπεσε από το κατάστρωμα του πλοίου Νήσος Σάμος στη θάλασσα…

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα την ώρα που το Νήσος Σάμος βρισκόταν ανοιχτά των Ψαρών προς τη Χίο. Ο κρατούμενος βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου Νήσος Σάμος και πήδηξε στη θάλασσα. Παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν ταχύτατα δεν εντοπίστηκε κάποιο σημάδι ζωής. Όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες για τον 44χρονο αργοσβήνουν.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα στα Ψαρά η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενός άνδρα, που έπεσε στην θάλασσα, ενώ γινόταν συνοδεία αστυνομικών η μεταγωγή του, με πλοίο στις φυλακές της Χίου.

Λίγο μετά τις 02:30 τη νύχτα όταν το πλοίο “Νήσος Σάμος“, που είχε ξεκινήσει στις 20:00 χθες το βράδυ από Πειραιά με προορισμό Ψαρά – Χίο – Μυτιλήνη, βρισκόταν μεσοπέλαγα, ο κρατούμενος ζήτησε από του αστυνομικούς να βγει στο κατάστρωμα και να κάνει ένα τσιγάρο.

Τότε ο 44χρονος πήδηξε στην θάλασσα. Αμέσως ενημερώθηκε το πλήρωμα και σταμάτησε το καράβι. Ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα, που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 04:00 τα ξημερώματα, στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma.

Mε το φως της ημέρας συνέδραμε και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 44χρονο κρατούμενο (γεν. 1978 στη Νέα Ιωνία Αττικής) ο οποίος μεταφέρονταν στις δικαστικές φυλακές της Χίου, στο πλαίσιο 11χρονης φυλάκισης για υπόθεση σχετική με διακίνηση ναρκωτικών.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares