Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΧΙΟΣ: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο δημαρχείο- Τέλη Οκτωβρίου η δίκη…

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου τους άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και επίθεσης σε κρατικούς λειτουργούς, μετά τους προπηλακισμούς σε βάρος του Νότη Μηταράκη…

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Δημαρχείο Χίου.

Από την Εισαγγελία τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και επίθεσης σε κρατικούς λειτουργούς. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το τέλος Οκτωβρίου.

Θυμίζεται πως χθες, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Χίο, από κατοίκους του νησιού.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, ενώ κατά τη διάρκεια της άφιξης του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες κι έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου, προκειμένου να μπουν μέσα.

protothema.gr

Shares