Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Χιλή: Μεσήλικας που είχε απαχθεί μωρό από τον Πινοσέτ συνάντησε ξανά τη μητέρα του

Ένας δικηγόρος 42 ετών στην Χιλή, συνάντησε τη βιολογική του μητέρα για πρώτη φορά, καθώς ως μωρό είχε απαχθεί από πράκτορες του Αουγκούστο Πινοσέτ.

«Δεν ήξερε για μένα, με πήραν μόλις γεννήθηκα, της είπαν πως ήμουν νεκρός», ανέφερε ο Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν σε βίντεο, πριν συναντήσει τη μητέρα του στην πρωτεύουσα της Χιλής.

«Ποτέ δεν κρατήσαμε ο ένας τον άλλο, ποτέ δεν αγκαλιαστήκαμε», πρόσθεσε.

Αφού περπάτησε τον δρόμο όπου ζει εκείνη, στη Βαλντίβια, 740 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, με λουλούδια στα χέρια και με δάκρυα στα μάτια ο Λίπερτ Θάιντεν πήρε στην αγκαλιά του τη μητέρα του, τη Μαρία Ανχέλικα Γκονσάλες.

Ταξίδεψε στη Χιλή μαζί με τη σύζυγό του και τις δυο κόρες τους, που συνάντησαν επίσης τη γιαγιά τους, όπως κι εκείνος τη μητέρα του, για πρώτη φορά.

Κατάφερε να τη βρει χάρη σε εξετάσεις DNA, έρευνα στο site MyHeritage.com και τη δουλειά της Nos Buscamos, μη κυβερνητικής οργάνωσης που προσπαθεί να συνδέσει ξανά οικογένειες οι οποίες είχαν χωριστεί κυρίως κατά τη διάρκεια της χούντας.

 

Χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν τα χρόνια της δικτατορίας του στρατηγού Πινοσέτ.

Η ιδρύτρια της ΜΚΟ αυτής, η Κονστάνσα ντελ Ρίο, τη δημιούργησε επειδή δεν κατάφερνε να βρει πληροφορίες για τη δική της βιολογική οικογένεια.

Μέχρι σήμερα, η Nos Buscamos λέει πως έχει καταφέρει να βρει και να φέρει σε επαφή 400 ανθρώπους που είχαν χάσει τους δικούς τους.

Αυτή «είναι μια από τις εκατοντάδες, ή μάλλον χιλιάδες, υποθέσεις εμπορίας βρεφών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, κι ακόμη και αφού αποκαταστάθηκε η δημοκρατία», είπε η ντελ Ρίο. «Τα παιδιά αυτά δηλώθηκε πως πέθαναν και πουλήθηκαν σε ξένους για 10 ως 15.000 δολάρια», πρόσθεσε.

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares