Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Χειροπέδες σε αδίστακτος διαρρήκτες που σκόρπιζαν τον τρόμο για τέσσερις μήνες στους κατοίκους

Αδίστακτα ήταν τα μέλη της συμμορίας που έκανε πλήθος διαρρήξεων και μια ληστεία, σε σπίτια, επιχειρήσεις και αγροκτήματα σε περιοχές της Αχαΐας καθώς, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, προκαλούσαν τόσο μεγάλες φθορές στις ξένες περιουσίες που το κόστος τους ήταν πολλαπλάσιο της αξίας των κλοπιμαίων!

Η σπείρα, που δρούσε από τις 5 Ιουνίου ως και τις 12 Οκτωβρίου και είχε διαπράξει τουλάχιστον 14 κλοπές, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, καθώς την Τετάρτη οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους τρεις Έλληνες δράστες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τον ανακριτή Πρψτοδικών.

Με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, οι δράστες είχαν διαρρήξει 14 σπίτια, επιχειρήσεις και αγροκτήματα στις περιοχές του Κάτω Καστριτσίου, των Μποζαϊτίκων, του Προαστίου, του Ρίου και του Σαραβαλίου Πατρών, από τα οποία είχαν αρπάξει κυρίως μεταλλικά αντικείμενα, οικοδομικά υλικά και εργαλεία, συνολικής αξίας 156.420 ευρώ. Μάλιστα, στις 21 Οκτωβρίου, δύο από τους κακοποιούς αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα και αλουμίνια αξίας 1.000 ευρώ από ένα αγρόκτημα στο Κάτω Καστρίτσι και απείλησαν με σιδερόβεργες τον ιδιοκτήτη όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Σε βάρος των μελών της σπείρας είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας που έχει οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία κατά συναυτουργία και μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares