Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χειροπέδες σε 56χρονο αρχαιοκάπηλο

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης


Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 56χρονο αρχαιοκάπηλο, στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο 56χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 19-11-2022 στη Σπάρτη, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

 

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και διάθεση αυτών έναντι του χρηματικού ποσού των -20.000- ευρώ σε άγνωστο αγοραστή, επετεύχθη ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ο 56χρονος εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της 19-11-2022, εντός αυτοκινήτου στη Σπάρτη. Μετά από έρευνα, εντός του οχήματος, και συγκεκριμένα κάτω από τη θέση του συνοδηγού, στη σακούλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χάλκινο ειδώλιο ζώου αρχαίων χρόνων και
  • τμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο, με μορφή μετωπικής μέδουσας.

Κατασχέθηκαν επίσης το ανωτέρω αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η έρευνα αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες των αρχαιοτήτων, συνεχίζεται.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares