Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Καμία πιθανότητα ακύρωσης λένε οι Κινέζοι

Bejing2022

 

Αποφασισμένοι να διοργανώσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 είναι οι Κινέζοι που δε συζητούν ενδεχόμενη αναβολής του λόγω της πανδημίας και της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού


Σε αντίθεση με τους Ιάπωνες που άκουγαν την κοινή γνώμη και τα μη κρατικά ΜΜΕ που ασκούσαν πιέσεις, το σύστημα στην Κίνα είναι πολύ διαφορετικό.

Η κοινή γνώμη σπάνια (έως ποτέ) δημοσιοποιείται, ενώ τα ΜΜΕ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κρατικά. Μετά την επιτυχία των Αγώνων στο Τόκιο, οι Κινέζοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω και σήμερα υπήρξε και επίσημη τοποθέτηση.

«Η νέα μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού δε θα οδηγήσει σε ακύρωση των Αγώνων» τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών, Λίτζιαν Ζάο.

Η τοποθέτηση του ήρθε 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των Ελβετών για ακύρωση της χειμερινής παγκόσμιας γυμνασιάδας στη Λουκέρνη, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της.

Από την άλλη, οι Κινέζοι περισσότερο ασχολούνται με το επικείμενο διπλωματικό μποϊκοτάζ που έχουν προαναγγείλει αρκετοί δυτικοί και λιγότερο με τον κορωνοϊό.

«Η Κίνα έχει ήδη κάνει εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία για να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Omicron. Έχουμε πολλά τμήματα που ασχολούνται με την έρευνα και θα διαθέσουμε εμβόλια βασισμένα στην πρωτεΐνη αλλά και τον ίδιο τον ιό» δήλωσε ο Γουένμπο Ξου επικεφαλής λοιμωξιολόγος στην Κίνα.

Πηγή:sportsfeed.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares