Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Χαστούκι» του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα: Οριστικοποιείται η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έως τις αρχές του 2020…

«Χαστούκι» του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα: Οριστικοποιείται η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έως τις αρχές του 2020...

Ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνοιξε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στις αρχές του 2020…

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2020, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ κοντά στο να γίνει πλήρες μέλος της Συμμαχίας. Υπογράψαμε το πρωτόκολλο ένταξης την άνοιξη και μετά τα περισσότερα κοινοβούλια των χωρών της συμμαχίας το επικύρωσαν. Δεν αναμένω όλοι οι σύμμαχοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο, αναμένω αυτό να έχει γίνει στις αρχές του επόμενου έτους» ανέφερε.

Η χώρα των Βαλκανίων θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας, όταν γίνει αποδεκτή. Ο δρόμος των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ άνοιξε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που έδωσε λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σχολιάζοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ και την πιθανή ένταξη των Σκοπίωνε ο επικεφαλής του τέταρτου τμήματος για την Ευρώπη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Γιούρι Πίλιπσον, δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και οδηγεί στην επιδείνωση της έντασης.

Πηγή: Sputnik.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares