Κυριακή , 17 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ του Άσαντ στον Ερντογάν: Ισοπεδώθηκε Τουρκικό φυλάκιο στη Συρία…

Τουρκικό φυλάκιο ισοπεδώθηκε από το συριακό πυροβολικό στην Ιντλίμπ σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα που εστάλη από την Μόσχα στο φως των εξελίξεων με τους S-400 και τις ΗΠΑ.

Είναι φανερό πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκεται στη δίνη Ρωσίας, ΗΠΑ αλλά και Ισραήλ το οποίο παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις με την τεχνική επιτροπή που θα μελετήσει S-400 και F-35.

Ισραηλινές πηγές σημειώνουν πως αν προχωρήσει τελικά η σύσταση τεχνικής επιτροπής, τότε θα απαιτηθεί αναβολή παράδοσης των S-400 από 6 μέχρι 9 μήνες!

Επιπλέον σημειώνουν πως επί της ουσίας πρόκειται για μια “ντρίπλα” του Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις στην τουρκική λίρα, να κερδίσει της κρίσιμες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και να δει πρώτα τον Ν.Τραμπ στην Σύνοδο των G-20 στην Ιαπωνία.

Αν όντως η συμφωνία εφαρμοσθεί άμεσα τόσε το τουρκικό προσωπικό που εκπαιδεύεται στην Μόσχα πάνω στους S-400 θα πρέπει να επιστρέψει πίσω.

Ομως πότε θα ξεκινήσει το έργο της η επιτροπή, πότε θα παράξει αποτέλεσματα και τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί η ασυμβατότητα S-400 με F-35; Θα επιστραφούν πίσω οι πύραυλοι;

Πιθανολογούν πως η έναρξη του έργου της τεχνικής επιτροπής θα γίνει μετά τις 10 Ιουνίου (Bayram/Eid) και θα οδηγήσει σε νίκη το AKP στις 23 Ιουνίου στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης.

Παρόλ’ αυτά το αποτέλεσμα της επιτροπής αν και εφόσον αυτή συσταθεί και προχωρήσει θα είναι προδιαγεγραμμένο: Οι S-400 είναι ασύμβατοι με τα F-35.

Eπιπλέον αναφέρουν ως παράδειγμα την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για την Μάνμπιτζ. Ακόμη και μετά από τόσους μήνες , η συμφωνία για τον οδικό χάρτη δεν έχει εφαρμοσθεί. Τώρα που θα συντονιστούν σε ένα τόσο περίπλοκο και δύσκολο ζήτημα;

Οι Ισραηλινοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως στόχος τόσο του Ρ.Τ.Ερντογάν όσο και του Ν.Τραμπ μέχρι ένα σημείο είναι να καθυστερήσει η έναρξη κρίσης με τους S-400 μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών!

Μόνο που όπως λένε, ο Β.Πούτιν μπορεί να “στραγγαλίσει” τον Ρ.Τ.Ερντογάν με σφοδρές επιθέσεις στην Ιντλίμπ και βομβαρδισμούς κατά τουρκικών φυλακίων όπως αυτό που έγινε χτες όταν το συριακό πυροβολικό έπληξε τουρκικές δυνάμεις αναγκάζοντας εκ νέου τον Χ.Ακάρ να διατάξει την αποστολή νέων δυνάμεων στην περιοχή.

Αμέσως οι Τούρκοι έδειξαν ως υπεύθυνο τον συριακό Στρατό (φωτό και βίντεο παρακάτω) ενώ το γεγονός αυτό αλλά και οι εξελίξεις με S-400 κινητοποίησαν και τον Β.Πούτιν ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στην Μόσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Β.Πούτιν, Ν.Πεσκόφ, “τα μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ιντλίμπ και τις επιθέσεις των τρομοκρατών”.

Επιβεβαιώθηκε έτσι αυτό που έγραφαν πριν λίγες μέρες οι FT περί “διεύρυνσης ρωσικών επιθέσεων σε τουρκικά φυλάκια”.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares