Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – Η Τουρκία «ακυρώνει» ολόκληρη την νόμιμη ζώνη SaR της Ελλάδας και «εισβάλλει» μέχρι τον 26ο μεσημβρινό….

Η Τουρκία ξεπερνά τα όρια και προκαλεί επεκτείνοντας παρανόμως  την ζώνη  για την Έρευνα και Διάσωση (SaR) στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον 26ο μεσημβρινό , υπερκαλύπτοντας  ΟΛΟΚΛΗΡΗ την νόμιμη ζώνη SaR Ελληνικής ευθύνης στην Ανατ. Μεσόγειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία υπογείως όπως συνηθίζει άλλωστε και με διάφορα τεχνάσματα να διεκδικεί εθνικά κυρίαρχα δικαιώματα της Ελλάδας.

Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνει την Τουρκία να μην  αναγνωρίζει τη ζώνη ευθύνης SAR της Ελλάδας και να προβάλλει τη δική της μονομερή ανακήρυξη ζώνης ευθύνης  καθώς εισβάλλει μέχρι τον 26ο μεσημβρινό δηλαδή εισβάλλει σε ελληνική κυριαρχία

Δείτε παρακάτω το τι νόμιμα ισχύει:

Image

Δείτε τι παρανόμως παρουσιάζει η Τουρκία:

Image

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας υποστηρίζει την εν λόγω «παράνομη» φωτογραφία και επισημαίνει πως η Τουρκία επεκτείνει  την ζώνη  για την Έρευνα και Διάσωση (SaR) στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον 26ο μεσημβρινό χωρίς να αναφέρει προφανώς ότι είναι παράνομη η ενέργεια τους

 

Με βάση ακριβείς υπολογισμούς, η μέση απόσταση Κύπρου- Καρπάθου (120 νμ εκατέρωθεν) «ακουμπά» πάνω στον 30ό μεσημβρινό. Ομοίως η μέση απόσταση Ρόδος-Κύπρος (110 νμ εκατέρωθεν) συμπίπτει και αυτή με τον 30ό μεσημβρινό. Αλλά και η μέση γραμμή της απόστασης του Καστελόριζου με την ηπειρωτική Τουρκία είναι 20 νμ εκατέρωθεν και αυτή συμπίπτει με τον 30ό μεσημβρινό.

Παρά ταύτα η Ελλάδα και όλες οι κυβερνήσεις της αρνούνται πεισματικά, αδικαιολόγητα και ανεξήγητα να δηλώσουν στον ΟΗΕ διεκδίκηση ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και, φυσικά, δεν έχουν ποτέ καταθέσει συντεταγμένες, διαιωνίζοντας ένα καίριο για τα εθνικά συμφέροντα πρόβλημα, με την Τουρκία να λύνει αυθαίρετα και παράνομα μόνη της το γόρδιο δεσμό.

Ο καθορισμός της μέσης γραμμής ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου από τον 26ο έως τον 28ο μεσημβρινό, χωρίς ελληνική διεκδίκησή-CLAIΜ από τον 28ο έως τον 30ο μεσημβρινό αφήνει ακάλυπτη την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και επιτρέπει την τουρκοποίηση της ελληνικής κυριαρχίας. Επιτρέποντας στον Τσαβούσογλου να δηλώνει διεθνώς ότι το Όρους Ρέις επιχειρεί ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, γι’ αυτό και δεν θίγει την ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία, η οποία είναι στα μέτρα της Τουρκίας.

Έτσι το Καστελόριζο θα βρεθεί πάνω στην ηπειρωτική ΑΟΖ της Τουρκίας και θα μεταβληθεί σε κλειστό έδαφος ( περικυκλωμένο) υπο τουρκική δικαιοδοσία και θα περιέλθει υπο ασφυκτικό τουρκικό έλεγχο, θα εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν καθ΄ όσον θα μαραζώσει οικονομικά.

Η ΑΟΖ κάθε χώρας είναι μια θαλάσσια περιοχή, η οποία ορίζεται με τουλάχιστον τρία σημεία. Στην ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, που είναι η μέση γραμμή Ελλάδας/Αιγύπτου. Η γραμμή αυτή δεν ορίζει περιοχή ΑΟΖ αλλά είναι έωλη. Ωστόσο, όλα σχεδόν τα ΜΜΕ παρουσίασαν χάρτη, στον οποίο με βάση τη μέση γραμμή χαράχθηκαν δύο γραμμές βόρεια στον 26ο και 28ο μεσημβρινό- δίκην παιδί του σωλήνα- και τον σωλήνα αυτόν τον παρουσίασαν ως ελληνική, έστω και μερική ΑΟΖ , χωρίς όμως να ορίσουν την περιοχή με συντεταγμένες- προφανώς για να δείξουν ότι η ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία κόβει στη μέση την ΑΟΖ Τουρκίας/Λιβύης, γεγονός που ταυτίζεται με τις δηλώσεις Δένδια, πλην όμως αποτελεί επικίνδυνη προχειρότητα

Είναι πρόκληση να λέει η κυβέρνηση πως το Ορους Ρέις παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, την στιγμή που δεν την προασπίζει καν.  Παρά ταύτα η κυβέρνηση όφειλε να καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ, αλλά ούτε αυτό έχει πράξει ποτέ. Την πρώτη φορά η κυβέρνηση υποστήριξε ότι το BARBAROS το πήρε ο άνεμος, τη δεύτερη ότι κάνουν θόρυβο τα παραπλέοντα πολεμικά πλοία και η τρίτη ότι δεν κάνουν έρευνες παρά το γεγονός ότι είχαν απλώσει  καλώδια

Τι σημαίνει όλο αυτό; O Ερντογάν ξέρει και δρα με οργανωμένο σχέδιο .Αυτό που θα πετύχει είναι ότι από την στιγμή που η  Ελλάδα δεν έχει δηλώσει επισήμως στον ΟΗΕ τη διεκδίκηση της με συντεταγμένες στην περιοχή του 28ου μεσημβρινού και ανατολικά, αφήνει ένα τμήμα της ΑΟΖ σε τουρκική δικαιοδοσία ( περιοχή Ρόδου -Καστελόριζου), έτσι ώστε να επιτρέπει στην Τουρκία να υποστηρίζει και αυτή ότι το κομμάτι αυτό αποτελεί μέρος της οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη.

Με αποτέλεσμα να χάσουν τα εθνικά τους κυριαρχικά δικαιώματα τα ελληνικά νησιά και η Κύπρος να μείνει μόνη απέναντι στον Ερντογάν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares