Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Χάρτης-ΦΩΤΙΑ: “Εκεί είναι πιθανό να ξεσπάσουν ΤΑΡΑΧΕΣ”! Σε…ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ η Ελλάδα

Την εκτίμηση πως η….μισή υφήλιος κινδυνεύει μέχρι το τέλος του 2022 να υποφέρει από εμφύλιες ταραχές/εξεγέρσεις, έκανε το Bloomberg.

Μάλιστα παρουσιάστηκε και ένας πολύ ενδιαφέροντας χάρτης, στον οποίο αποτυπώνεται ο βαθμός επικινδυνότητας ξεσπάσματος τέτοιων φαινομένων σε κάθε χώρα.

 

Όπως θα παρατηρήσετε, ενώ όλη η Δύση (πλην Ιρλανδίας και Σκανδιναβίας) βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, στην Ελλάδα των απίστευτων ανατιμήσεων και της φτώχειας ο κίνδυνος ξεσπάσματος αναταραχών είναι…μηδαμινός!

Kι όλα αυτά ενώ η χώρα μας σταθερά βρίσκεται στις χώρες της Ε.Ε. με τις υψηλότερες τιμές ρεύματος και πληθωρισμού!

Σα να λέμε πως μέχρι στο Bloomberg μας πήρανε χαμπάρι!

“Ο κίνδυνος εμφύλιων ταραχών έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, καθώς τόσο οι ανεπτυγμένες χώρες όσο και οι αναδυόμενες αγορές παλεύουν με τον ραγδαίο πληθωρισμό και την αναταραχή που επιδεινώθηκε από τα γεγονότα της Ουκρανίας”, αναφέρει η έκθεση.

Βλέπουμε επίσης πως αρκετές χώρες της κεντρικής κυρίως Ευρώπης συγκρίνονται μόνο με κράτη της Αφρικής και της Ασίας σε ό,τι αφορά τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης εμφύλιων ταραχών.

“Ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, οι πολιτικές αναταραχές θα μπορούσαν να πάρουν τη μορφή διαδηλώσεων και απεργιών των εργαζομένων με τη δυνατότητα να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό των εθνών“

Ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 χώρες αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2022, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft.

Δείτε τον χάρτη:

101 από τις 198 χώρες κατέγραψαν αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016.

Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος μειώθηκε σε μόλις 42 χώρες.

Στη λίστα των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία. Το 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη, Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την πλούσια Ελβετία και φυσικά τις ΗΠΑ.

Πηγή: el.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares