Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ – Στην Αθήνα ακόμα κοιμούνται…

ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ - Στην Αθήνα ακόμα κοιμούνται...

Το Oruc Reis για πρώτη φορά μετά από την τελευταία έξοδο του, “έσπασε” το όριο απόστασης των 20 ν.μ από το Καστελόριζο. Ήδη βρίσκεται στα 18 ν.μ και συνεχίζει. Θα δούμε αν θα δοκιμάσει τη “νέα κόκκινη γραμμή”, των 6 ν.μ.

ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ - Στην Αθήνα ακόμα κοιμούνται...

ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ - Στην Αθήνα ακόμα κοιμούνται...

Χάρτες από το marinetreffic

Η πλεύση του Oruc Reis προς Καστελόριζο έρχεται αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση του χάρτη πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, τον οποίο δημοσιοποίησε από χθες το βράδυ το Militaire.gr. Στον χάρτη το Αιγαίο χωρίζεται στη μέση και η περιοχή έρευνας διάσωσης της Τουρκίας επεκτείνεται αυθαίρετα και παράλογα μέχρι την Κρήτη! Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών θα γνωρίζει ασφαλώς ότι τα όρια έρευνας διάσωσης είναι ίδια με το FIR Αθηνών. Δεν μπορεί να ΄ναι τόσο άσχετος. Αλλά ότι έχει σχέση με νομιμότητα και δίκαιο αφήνει παγερά αδιάφορη την τουρκική ηγεσία.

Από το πρωί ο χάρτης του Τούρκου υπουργού Μεταφορών έχει γίνει πρώτο θέμα σ΄ όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι πολλοί …πέφτουν ξανά από τα σύννεφα και το ΥΠΕΞ λένε αντέδρασε έντονα.

Φαίνεται ότι όλοι αυτοί που σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα δε γνωρίζουν ότι:

1ον. Η τουρκική Ακτοφυλακή εδώ και χρόνια στην ιστοσελίδα της έχει τους χάρτες που φαίνονται στη φωτογραφία. Απλώς τώρα προσέθεσε και την περιοχή με τις νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις και τα νέα οικόπεδα.

2ον. Η τουρκική Ακτοφυλακή καθημερινά αναρτά ανακοινώσεις για δήθεν διασώσεις προσφύγων – μεταναστών στο Αιγαίο. Στις υπόψη ανακοινώσεις κατά πάγια πρακτική λέει ότι η βάρκα με τους πρόσφυγες – μετανάστες προωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από το ελληνικό ΛΣ. Οι ανακοινώσεις εδώ:  https://www.sg.gov.tr/haberler

ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ - Στην Αθήνα ακόμα κοιμούνται...

Θα πεί κάποιος Τούρκοι είναι, ας λένε ότι θέλουν. Αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι συστηματικά η Τουρκία χτίζει αφηγήματα χωρίς καμία ελληνική αντίδραση…….

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν…

militaire.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares