Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χαριστική «βολή» Ερντογάν στη Δύση: Ρωσοτουρκική συνεργασία στην βιομηχανία & το εμπόριο – Συμφωνίες-«μαμούθ»…

Καθόλου καλά μαντάτα για την Δύση και ειδικά την Ουάσιγκτον, τα οποία έρχονται από το ρωσικό Ταταρστάν, καθώς πάρθηκε κοινή απόφαση Ρώσων και Τούρκων, που αφορά την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων  για τις δύο χώρες, αλλά και για την παγκόσμια αγορά.Ο τουρκικός όμιλος εταιρειών «Hoshkunoz Holding», ο οποίος προμηθεύει εξαρτήματα την ρωσική εταιρεία KAMAZ για πλαίσια καμπίνας, θα καταστεί ένας από τους προμηθευτές στην παραγωγή αυτοκινήτων Aurus στο Τατάρσταν (Ρωσία), αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής προεδρίας αναφορικά με τον γενικό διευθυντή Ο όμιλος εταιρειών Erdem Ajay.

Ο πρόεδρος του Tatarstan, Rustam Minnikhanov, συναντήθηκε με τον Τούρκο Erdem Ajay, διευθύνοντα σύμβουλο του τουρκικού ομίλου εταιρειών Cosshunoz Holding τη Δευτέρα,, κατά την διεθνή βιομηχανική έκθεση Innoprom-2019 στο Αικατερίνεμπουργκ. Τα δύο μέρη συζήτησαν τις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Ταταρστάν και του τουρκικού ομίλου «Hoshkunoz Holding», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Ο Erdem Ajay με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Coskunoz θα γίνει ένας από τους προμηθευτές στην παραγωγή των αυτοκινήτων Aurus, σε εργοστάσιο στην ειδική ζώνη Alabuga SEZ στο Ταταρστάν. Επίσης, τονίστηκε σήμερα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την AvtoVAZ», αναφέρει η δήλωση.

Ο πρόεδρος του Tatarstan σημείωσε την υψηλή ζήτηση για προϊόντα όπως την νέα σειρά αυτοκινήτων. Ένας από τους πελάτες της τουρκικής εταιρείας είναι η ρωσική εταιρεία KAMAZ, η οποία χρησιμοποιεί τα εξαρτήματα για την παραγωγή πλαισίων καμπίνας στα φορτηγά της .

Το νέο αυτοκίνητο Aurus θα  είναι μια οικογένεια πολυτελών αυτοκινήτων για αξιωματούχους του κράτους και η σειρά περιλαμβάνει: λιμουζίνα, αυτοκίνητο sedan, ένα μίνιβαν και ένα τζιπ SUV, ενώ η επένδυση στο έργο θα ανέλθουν στα 12,4 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Οι μαζικές πωλήσεις του πολυτελούς αυτοκινήτου Aurus θα ξεκινήσουν το 2020.

Ο τουρκικός όμιλος «Coskinoz Holding» JSC έχει περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο  όμιλος εταιρειών αποτελείται από 14 εργοστάσια που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων και εργαλείων, συσκευές θέρμανσης, προϊόντα για την τουρκική άμυνα και την αεροπορική βιομηχανία, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ρωσοτουρκική συνεργασία στην βιομηχανία και το εμπόριο

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TRT,  πως  οι δύο χώρες επιταχύνουν συνεχώς τον διαρθρωτικό μετασχηματισμό στην παραγωγή ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερα την βιομηχανία και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό.

Το βιομηχανικό Φόρουμ Τουρκίας-Ρωσίας διοργανώθηκε από το Συμβούλιο  Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων(DEİK) στο πλαίσιο του Διεθνούς Βιομηχανικού Φόρουμ INNOPROM που ξεκίνησε στην πόλη Αικατερίνεμπουργκ  και στο οποίο η Τουρκία είναι φέτος χώρα εταίρος.

Στο φόρουμ συμμετείχαν ο υπουργός Βιομηχανίας Βαράνκ, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ, ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ταταρστάν που υπάγεται στην Ρωσική Ομοσπονδία Ρουστάμ Μινιχάνοφ, η υφυπουργός Εμπορίου Γκοντζά Γιλμάζ Μπατούρ και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ρωσίας DEİK Τουντζάι Όζιλχαν.

Στην ομιλία που εκφώνησε ο Βαράνκ, δήλωσε πως είναι αποφασισμένος  να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ  Τουρκίας και Ρωσίας λόγω του στενού διαλόγου μεταξύ των ηγετών των δυο χωρών και της ισχυρής πολιτικής βούλησης.

Τόνισε πως η Ρωσία είναι μια σημαντική εμπορική εταίρος για την Τουρκία. Αφού σημείωσε πως ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών σημείωσε μια αύξηση των 15% σε σύγκριση με το περασμένο έτος δήλωσε πως ο στόχος τους είναι να πετύχουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Βαράνκ υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές  επιθυμούν την αύξηση των άμεσων επενδύσεων και είπε πως οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές των δυο χωρών πρέπει να ενθαρρυνθούν πιο πολύ για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ στην ομιλία του σημείωσε πως οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία αναπτύσσονται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά μιλάμε για την πρώτη σοβαρή ρωσο-τουρκική επιχειρηματική σύμπραξη  μετά την συμφωνία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, που αποδεικνύει παρά τις αμερικανικές αιτιάσεις, ότι η Τουρκία κινείται συνεχώς «ανατολικά» και την ευρασιατική ένωση,  χωρίς να κοιτάζει πλέον καθόλου πίσω της.

Shares